«Slik kriseøves det med sosiale medier»

Levanger får skryt for bruk av sosiale medier under kriseøvelsen i forrige uke.

  Foto: Stig Kristiansen

Nyheter

Alle nødetatene i fylket deltok i kriseøvelsen sammen med Sykehuset Levanger, Helseforetaket, Levanger kommune og fylkesmannen. Totalt var rundt 150 personer involvert.

Hoveddelen av øvelsen foregikk ved Torsbustaden. Scenariet var en leteaksjon som ble til en omfattende bussulykke med tre omkomne og mange skadde.

SE VIDEO OG BILDER FRA ØVELSEN HER

Får skryt

På fagbloggen «I all offentlighet» høster Levanger kommune ros for hvordan de benyttet sosiale medier i kriseøvelsen som fant sted onsdag 2. november.

«Slik kriseøves det med sosiale medier,» slår artikkelforfatter Alf Tore Meling fast. Meling jobber som selvstendig kommunikasjonsrådgiver, foredragsholder og fagblogger, og er medforfatter av boken «Sosiale medier i offentlig sektor».

Meling skriver at hensikten med blogginnlegget er å synliggjøre det Levanger kommune gjorde, og gi dem et velforkjent klapp på skulderen.

Publiserte på Facebook, Twitter og hjemmesiden

Meling skriver følgende om øvelsen:

«Kommunen har per 5. november offisiell facebokside med 684 "likere" og offisiell twitterprofil med 245 "følgere". I tillegg har de egen YouTube-side.

For tiden tester kommunen ut krisestøtteverktøyet DSB-CIM*. Det er Eva Kristin Lian som er kommunens informasjonsansvarlig og det var hennes kollega Åsmund Brygfjeld som publiserte på Facebook, Twitter og nettsiden under øvelsen.

* DSB = Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap * CIM = Crisis and Issues Manager

Levanger praktiserer åpen kriselogg og bruker kommunens hjemmeside som hovedinformasjonskanalen ved kriser. Kriseøvelse- og pårørendesiden hadde 2080 sidevisninger i løpet av øvelsesdagen. Totalt rapporterer kommunen om 1887 unike besøkende og 3030 besøk på kommunens nettsted, øvelsesdagen.»

«I all offentlighet» finner du oversikten over meldingene som ble publisert. Her finner du også video av pressekonferansene kommunen stelte i stand.