Avviser rådmannens forslag om redusert åpningstid i barnehagen

FORTVILT: Elin Ivarrud Brisendal, trebarnsmor til barn på 1, 3 og 5 år er blant dem som er fortvilt og overrasket over forslaget om redusert åpningstid i barnehagen.

FORTVILT: Elin Ivarrud Brisendal, trebarnsmor til barn på 1, 3 og 5 år er blant dem som er fortvilt og overrasket over forslaget om redusert åpningstid i barnehagen. Foto:

Hovedutvalg Folk innstiller på at ordinære åpningstider i de kommunale barnehagene i Inderøy opprettholdes.

DEL

– Vi hadde en lang og engasjert debatt. Dette er et tema som engasjerer, forteller leder for hovedutvalget, Berit Røflo Ingul (Sp).

Den opprinnelige forslaget fra rådmannen var at åpningstiden skal reduseres med fra inntil 1,5 timer, det vil si fra 10,5 timer til til ni timer. Det har kommer sterke reaksjoner på forslaget blant annet fra foreldre og næringslivet.

Åpningstidene opprettholdes

Innstillingen fra hovedutvalget er at åpningstidene i barnehagene opprettholdes som i dag, samtidig som rådmannen bes om å gå i dialog med foreldre og andre berørte interessenter for å utrede eventuelle endringer. Det handler både om mulige endringer i åpningstider, men også hvor lenge hvert enkelt barn har behov for å være i i barnehagen.

– Inderøy er en pendlerkommune, og vi ønsker at det fortsatt skal være attraktivt for småbarnsforeldre å bo her, konkluderer Ingul.

Forståelse for endringer

Samtidig er det forståelse på politisk hold for at det kan bli nødvendig med endringer i barnehagene..

– Vi skjønner at et barn ikke skal være på barnehagen i 10,5 timer, sier Berit Røflo Ingul (Sp), leder for Komité Folk i Inderøy.

Vil redusere åpningstida i barnehagen for å spare penger: – Jeg er kjempefortvilt

Artikkeltags