Gå til sidens hovedinnhold

Bartnes fortsetter som bondelagsleder, og får med seg verdalskvinne inn i styret

Artikkelen er over 1 år gammel

Onsdag 30. september holdt Norges Bondelag sitt digitale årsmøte. Der ble Lars Petter Bartnes fra Steinkjer valgt til å fortsette som leder, og Audhild Slapgård fra Verdalen ble valgt inn i styret.

Slapgård er engasjert i mye, spesielt i hvem som skal eie landet og jorda, står det i pressemeldingen fra bondelaget.

– Norsk landbruk er bygget opp rundt familielandbruket. Personlig eierskap til gården og at vi som bønder eier driftsgrunnlaget er og vil alltid være viktig. Det dreier seg om å produsere etter gårdens ressursgrunnlag, ikke samle eierskap til jorda på få hender, sier Slapgård i pressemeldingen.

Hun kjemper også for matjorda.

– Jordvern og vern av dyrkamarka er viktig. Vi trenger at det produseres mat i distriktene for å sikre både levende produksjonsmiljøer, gode kollegaer og naboer. Det er med på at folk blir boende i distriktene.

Bartnes går inn i sitt syvende år som bondelagsleder, selv om han i januar sa han skulle gi seg:

Les også

Bartnes sier ja til ett år til, hvis bondelaget vil ha ham

– Iveren og engasjementet i Norges Bondelag er stort, og det er en glede å få lede en organisasjon som jobber for at vi har en trygg og fremtidsrettet matproduksjon over hele landet. Lagånden og samholdet er sterkt i Bondelaget, og jeg takker for tilliten som årsmøte har gitt meg, sier Bartnes i pressemeldingen.

Bartnes var styremedlem i Nortura fra 2004-2014 og styremedlem i Norges Bondelag i fem år før han ble leder i 2014

– Bønder gjør en stor innsats på gårder over hele landet hver eneste dag. De skaper store verdier, ikke bare i form av mat, men også arbeidsplasser og verdiskaping som er til nytte for samfunnet vårt. Vi skal aldri ta for gitt verdien av trygg mat, friske dyr og et levende landbruk fra nord til sør, sier Bartnes.

Utover Bartnes og Slapgård er Bjørn Gimming fra Halden i Viken gjenvalgt som nestleder, mens Bodhild Fjelltveit fra Fjelltveit i Vestland ble valgt til ny 2.nestleder. I tillegg til Slapgård ble også Arthur Salte fra Rogaland valgt for ett år. Solveig Bratteng Rønning er nytt styremedlem som representant for Tine. Elisabeth Irgnes Hokstad er valgt som ny ordfører i Norges Bondelag og ny varaordfører ble Karl Fredrik Okkenhaug. Torleif Müller fra Vestfold er ny 2.vara og Ragnhild Duserud er ny 3.vara.

Kommentarer til denne saken