Gå til sidens hovedinnhold

Bekreftet: Ingen breddefotball i 2020

Artikkelen er over 1 år gammel

Norges Fotballforbund har fredag besluttet at det ikke blir seriespill i senior breddefotball i 2020.

Gjennom hele sommeren og høsten har det vært mange diskusjoner og usikkerhet knyttet til seriespill for breddefotballen i 2020.

Torsdag 17. september var på en måte siste frist for å åpne opp for seriespill, slik at man kunne gjennomføre en sesong i 2. divisjon kvinner og nedover, samt 3. divisjon menn og nedover.

– En trist dag

Men regjeringen åpnet ikke opp for breddefotballen, og som følge av det har Norges Fotballforbund nå besluttet å sette sluttstrek. Det blir ingen 2020-sesong for breddefotballen.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020, sier Terje Svendsen i en pressemelding.

Fotballpresidenten legger så til.

– Vi har ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Samtlige kretser står bak beslutningen til NFF.

Fryktelig kjedelig

I Verdal Fotball og Steinkjer FK blir nyheten tatt imot slik:

– Vi har ventet lenge på at det skulle bli tatt en beslutning. Det er greit å få det avgjort nå, men selvfølgelig trist at det ikke blir seriespill for oss i år. Det lå nok i kortene. Nå vet vi hva vi kan forholde oss til, men selvsagt fryktelig kjedelig at det ble slik, sier Trond Viggo Toresen, trener i Verdal IL.

– Fint at det endelig kom en beskjed. Jeg synes kanskje at den kunne ha kommet tidligere fra myndighetenes side. Alt har pekt mot dette hele tiden, så 2020 ble et veldig mørkt år for fotballen. Samtidig har fotballen vært flink til å skape møteplasser, jobbet for en smittevernleder og jobbet godt med koronatiltak. Der synes jeg fotballen har vært gode. Det er mye som skjer i verden med viruset, så det er andre ting som er viktigere en fotball. Synes beskjeden kunne ha kommet tidligere, og håper nå at man kan åpne opp for kontakttrening snart, sier Andreas Holmberg i Steinkjer FK.

I pressemeldingen fra NFF forteller fotballpresident Terje Svendsen at han ønsker en tett dialog mellom helsemyndighetene og norsk idrett om hvordan man både kan ivareta behovet for normal kontakttrening og godt smittevern også for den gjenværende gruppen i senior breddefotball.

Forbundet vil sammen med kretsene se på en lokal turneringsstruktur som gjennom vinteren kan skape motivasjon og fotballglede for senior breddefotball. Gjennomføring av dette betinger at myndighetene gir klarsignal for kontakttrening og kamper.

Nedrykk fra 2. div?

Det store spørsmålet nå knyttet til avlyst breddesesong, er om det blir nedrykk fra 2. divisjon denne sesongen. Nils Fisketjønn, konkurransedirektør i NFF, skriver i en sms til Trønder-Avisa at en avgjørelse blir tatt neste uke.

Kommentarer til denne saken