– NHO-sjefen mener at sykepleiere og lærere bør på negativ kjøpekraft på grunn av korona. Toppsjefen for det delvis statseide DNB tjener 14 mill. i året og sjefen for Coop Midt-Norge, altså samvirkelaget i Trøndelag, tjener 50 millioner på fem år, mens butikkansatte som tjener under 300.000 blir permittert. Hvis vi sitter i denne båten under pandemien sammen er det noen som soler seg på dekk, mens andre står i maskinrommet under dekk.

Slik introduserer Fredrik Solvang kvelden Debatten på NRK. Der blir nemlig Trønder-Avisas saker om Coop-sjefen i Midt-Norge, Torbjørn Skei, debattert av blant andre namsosingen Finn Pedersen, tillitsvalg i ulike samvirkelag i over 30 år, og Torill Johnsen, styreleder i Coop Øst.

LES SAKENE HER:

NHO-sjef Ole Erik Almlid, opprinnelig fra Malm, gikk også ut forrige uke og sa at man i år må belage seg på reel lønnsnedgang.

– Vi opplever den verste krisen siden krigen, og mange av bedriftene står midt oppe i den krisen nå. Vi har over 200.000 arbeidsledige, og tallet er fortsatt stigende. Da må vi ha et lønnsoppgjør som sikrer at bedriftene kan komme fort i gang.

Også dette skal altså være en del av Debatten tirsdag.

LES SAKEN HER: NHO-sjefen om lønnsoppgjøret: – I år må du tåle reallønnsnedgang