Da Robin (26) våknet, hadde han fått en merkelig venneforespørsel. Noen timer senere var han tatt ut på landslaget

Robin Bjørnholm-Jatta er tatt ut til det gambiske A-landslaget. Her i aksjon for Stjørdals-Blink mot Sogndal på  MUS Stadion Sandskogan.

Robin Bjørnholm-Jatta er tatt ut til det gambiske A-landslaget. Her i aksjon for Stjørdals-Blink mot Sogndal på MUS Stadion Sandskogan. Foto:

Robin Bjørnholm-Jatta er tatt ut til det gambiske A-landslaget. Om han imponerer landslagsledelsen kan det bli kvalikkamper til Afriamesterskapet i november.

DEL

STJØRDAL (Nidaros.no): – Det er først og fremst morsomt. Det er kult og spennende. En ny erfaring, sier Bjørnholm Jatta til Nidaros.

Det var i forrige uke det begynte, som en vanlig dag for 26-åringen fra Sjetnemarka. Men da han sjekket mobilen etter å ha stått opp denne morgenen, hadde han fått en merkelig venneforespørsel på Facebook.

Eksperten er imponert over Blink, men spår dystrere framtid: – Vil være kritisk

Belgisk venneforespørsel

– Jeg hadde ingen felles venner med vedkommende og ofte kommer det jo slik spam. Men da jeg sjekket ham ut, så jeg at det var en ekte fyr, så jeg måtte google vedkommende, sier Bjørnholm Jatta og humrer.

Mannen bak forespørselen heter Tom Saintfiet. Han er 47 år, kommer fra Belgia og har vært landslagstrener for en rekke land. Nå er han sjef for Gambia og da måtte en smilende trønder bare takke ja.

– Litt senere kom det en forespørsel om landslagsspill. Det er jo surrealistisk, sier fotballspilleren og flirer.

Pappa Bambo kommer fra Gambia, der Bjørnholm Jatta har vært tre ganger. Senest i månedsskiftet oktober-november i fjor var Robin på besøk i det lille landet på Afrikas vestkyst.

Landet er ikke akkurat noe storhet i fotball og har aldri kvalifisert seg til verken Afrikamesterskapet etter VM i fotball.

- Urealistisk forhåpninger

Det var også grunnen til at 26-åringen var skeptisk da tilbudet dukket opp allerede for åtte år siden.

– Da hadde jeg litt urealistiske forhåpninger til meg selv, sier Stjørdals-Blinks venstreback.

Skrur vi tiden åtte år tilbake i tid spiller nemlig Bjørnholm Jatta spiss på et meget lovende juniorlag i Rosenborg, sammen med spillere som Ole Selnæs og Alexander Sørloth. RBK hadde mange sterke navn som banket på døra og slo lag som Liverpool (3–0) og Inter (2–1) i NextGen-series.

– Jeg var ganske bra i akademiet og så på det norske landslagslaget som realistisk. Det føltes ikke rett, men nå kan jeg vel hoppe på. Lars Lagerbäck og det norske landslaget ... jeg tror det toget har gått, sier han og ler.

Vanvittig målkalas i Stjørdal – se alle ni (!) målene

Gambia leder faktisk gruppa si i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet og skal spille kvalifiseringskamper i november.

Har han lov til å dra?

Nå har de tatt ut en stor tropp på hele 40 spillere som skal samles i Algarve i Portugal. Der skal altså Gambia teste ut en del ansikt, deriblant trondheimsgutten. Nå må venstrebacken finne ut om han i det hele tatt har lov til å dra.

– Nå har jo Norge blitt «rødt», så jeg har ikke gjort noe research på om jeg har lov til å dra. Men det er jo andre norske spillere som skal på samling, så jeg vil jo tro det er muligheter. Akkurat nå må jeg gjøre en liten jobb og se om det er greit

– Etter det gjelder det bare å vise seg fram, så vet man aldri hva som skjer i fotball. Det er muligheter.

Før det må han også skaffe seg gambisk pass. Med gambisk far har han lov til å representere landet i fotball, selv om han er født og oppvokst i Trondheim.

Sarpsborgs Sulayman Bojang og Moldes Sheriff Sinyan er også tatt ut.

Bjørnholm Jatta spilte juniorfotball for RBK for åtte år siden og var med på den lovende generasjonen som sammen med blant andre Alexander Sørloth og Ole Selnæs på laget slo Liverpool og Inter i NextGen-series i 2012.

Spilt i USA

Etter det gikk ferden til Elverum, Skjetten og KFUM Oslo. Så reiste han i et og halvt år til USA for å spille collegefotball i Chanticleers. De to siste sesongene har han spilt for Byåsen, der han rykket opp til og ned fra 2. divisjon.

Denne sesongen har han altså spilt fast på Stjørdals-Blink, som etter opprykket til OBOS-ligaen har tatt ligaen med storm. Gårsdagens 5-4-seier over Sandnes-Ulf var lagets sjette seier og markerte at ligaen var halvveis ferdigspilt.

Før LSKs hengekamp mot serieleder Tromsø tirsdag kveld, er Blink bare ett poeng fra opprykkskvalik for spill i Eliteserien 2021.

NeaRadio omtalte saken først.

Artikkeltags