Dansepartneren gikk hardt ut mot kritikken mot Skarstein – har mottatt flere beklagelser

FIKK KRITIKK: Birgit Skarstein og Philip Raabe har imponert dommerne i årets utgave av Skal vi danse. Nå slår Birgits dansepartner tilbake mot kritikerne i kommentarfeltet. Han sier Skarstein jobber hardere enn noen andre for å hevde seg i årets konkurranse.

FIKK KRITIKK: Birgit Skarstein og Philip Raabe har imponert dommerne i årets utgave av Skal vi danse. Nå slår Birgits dansepartner tilbake mot kritikerne i kommentarfeltet. Han sier Skarstein jobber hardere enn noen andre for å hevde seg i årets konkurranse. Foto:

Dansepartneren til Birgit Skarstein i Skal vi danse, Philip Raabe, sier Birgit Skarstein trener mer enn noen andre, og går samtidig hardt ut mot kritikerne.

DEL

I et debattinnlegg skriver danseren Philip Raabe at han blir sint av fordommene som dansepartneren Birgit Skarstein møter når hun entrer parketten i rullestolen sin. Til Trønder-Avisa sier Raabe at folk burde vente til de får sett mer av det danseparet har å vise frem før de uttaler seg.

– Birgit lærer veldig fort. Vi jobber utrolig hardt for å få fram resultater, og hun er utrolig flink til å danse. Hun har lært veldig mye på kort tid, og det er de færreste som hadde vært i stand til å lære så mye på så kort tid, sier han.

Han understreker at Skarstein har mentaliteten til en toppidrettsutøver, og at hun er villig til å presse seg hardt for å prestere så bra som mulig.

– Hun har noe som driver henne til å gjøre det så bra som mulig. Vi trener jo tre til seks timer per dag, men hun trener mer i tillegg. Hun er rett og slett gal. Helt sinnssyk, sier en lattermild Raabe.

Mottok beklagelser

Kommentarene som haglet i starten har avtatt, og nå mottar danseparet mange støtteerklæringer. De har også mottatt beklagelser fra flere som har erkjent å ha tatt feil.

– Det er fortsatt dem som holder på meningen sin, men det må vi prøve å endre på. Vi skal vise at dans virkelig er for alle, sier han.

Birgit Skarstein sier at også hun drives av å bevise at kritikerne tar feil, og at dans er for alle.

– Vi hår opp en helt ny løype nå. Vi knekker noen koder, og håper flere kan hente inspirasjon og bygge videre på det vi gjør nå, sier hun.

Hver uke får paret nye danseutfordringer. Hver dans har sine særpreg, og selv om de nå har blitt mer kjent med hvilke hinder de må jobbe seg rundt, er det fortsatt mye prøving og feiling.

– Dette er ikke lett, og vi står ikke med noen fasit. Vi har ikke referanser på hva som er rett og galt når vi forbereder oss til neste dans.

Prøver og feiler

Forberedelsene starter med at de beveger seg rundt på gulvet, prøver, tester, og finner ut hva som fungerer – og hva som ikke fungerer.

– Veien blir til mens vi går. Dette er krevende, men Philip er helt fantastisk. I pausene så låner han en av rullestolene mine, og han har blitt skikkelig god. Slik har han skaffet seg god forståelse for hvordan deler av dansen fungerer i min rolle, sier Skarstein.

Hun påpeker at dommerne bedømmer dem ut fra et sett med kriterier, på lik linje med de andre deltakerne. Sist fikk hun kritikk for å ha for mye knekk i ryggen, noe de nå pønsker på hvordan de kan løse.

– Utfordringen er jo at jeg er lam fra livet og ned. Jeg har ikke bukmuskler. Jeg har snakket med fysioterapeuten på Olympiatoppen, som sier at jeg er så godt trent at det er ikke mer å hente på fysikken. Vi må rett og slett løse det på andre måter. Dette er utrolig mye mer komplekst enn det ser ut på TV-skjermen, sier hun.

Vil åpne dører

Den siste tiden har paret mottatt mange positive meldinger. Spesielt etter at det oppsto en debatt rundt hvilke kommentarer og meldinger Skarstein hadde mottatt i forbindelse med deltakelsen i årets Skal vi danse.

– Jeg har fått meldinger om barn som leker Skal vi danse, sittende på stoler, fordi de skal være meg. Det er vanvittig artig, og jeg håper det er med på å åpne noen dører, sier hun.

Artikkeltags