Denne eneboligen i Steinkjer satte prisrekord – ble solgt før den kom ut på markedet

PRISREKORD: Denne funkisboligen har satt prisrekord for bruktbolig i Steinkjer kommune.

PRISREKORD: Denne funkisboligen har satt prisrekord for bruktbolig i Steinkjer kommune.

Fire interessenter sørget for budkrig og prisrekord på brukt enebolig.

DEL

STEINKJER: En nyere funkisbolig i Inger Margrethe Grams veg på Trana i Steinkjer ble nylig solgt for hele 7.720.000 kroner.

Det er den dyreste bruktboligen som er solgt i Steinkjer kommune. Salget skjedde allerede før boligen ble lagt ut på markedet.

– Det foregikk en budrunde før vi rakk å markedsføre, bekrefter Boli-megler Georg Høin, som sto for salget av boligen.

230.000 over prisantydning

Prisantydningen var 7.490.000 kroner. Fire interessenter, som alle kom med bud, sørget for at funkisboligen gikk for 230.000 kroner mer.

– Interessentene kom fra Oslo, Trondheim og Steinkjer. Disse hadde meldt interesse på forhånd, sier Høin.

Både megler og selger hadde opprinnelig tenkt å gå ut med en lavere prisantydning, men et overraskende godt marked gjorde at denne ble økt.

– Det er mangel på denne type boliger med denne type tomt. Det er en romslig bolig med utleiemuligheter, og jevnt over høy standard. Den har god utsikt og har nærhet til Oftenåsen, sier Høin.

Den moderne funkisboligen ble satt opp i 2016. I boligannonsen står det at den har «gjennomgående høy standard og familievennlig planløsning». Eiendommen oppgis å ha flotte opparbeidede utearealer, romslig plen, terrasse og platting.

Fryktet for korona – uten grunn

Meglerbransjen fryktet at koronapandemien ville ha negativ innvirkning på markedet. Slik har det ikke vært.

– Tvert imot. Både jeg og flere kolleger har valgt ikke å ha sommerferie i år, nettopp fordi markedet har vært så bra som det har vært, sier Georg Høin.

Han synes også det er positivt at prisene på eneboliger «kommer etter» prisene på leiligheter i Steinkjer.

– Prisene på leiligheter har vært høye i lang tid. Nå ser vi at flere flytter hjem fra større byer, hvor de er vant til et annet nivå. Derfor er det ikke overraskende at eneboligene kommer etter.

– Vil vi se flere prisrekorder som følge av den trenden?

– Det er vanskelig å si. Det er ikke så mange lignende hus som er bygget. Men det er ikke utenkelig at flere kan gå over sju millioner, iallfall.

Artikkeltags