TRØNDELAG: I følge operasjonsleder Ebbe Kimo har det skjedd ingen verdens ting i nordre del av fylket.

- Det er ingen som har sagt fra til oss i hvert fall. Det begynner å bli ferie, så det er vel derfor og kan vel komme noe etter hvert, sier Kimo.

Fra høst til sommer

Etter ei uke med høstvær kan det se ut til at været nå snur og at vi temperatur- og solmessig får noen fine dager på tampen av juli. Men først må vi tåle nok en dag med overskyet og regn. Her er meteorologens tekstvarsel for denne fredagen:

Vestlig bris, periodevis frisk bris utsatte steder, fra i ettermiddag nordlig eller skiftende bris i sør. Skyet, litt spredt regn. En del tåke i grensetraktene. Fra i ettermiddag oppholdsvær og noe sol i sør, etter hvert opphold også i nord.

I følge VGs korona-spesial er det blitt registrert 266 nye smittetilfeller i Norge siste døgn. I Trøndelag ble det i går registrert 9 smittetilfeller. 6 i Trondheim, ett i Stjørdal, ett i Ørland og ett i Rennebu.

Trekker tilbake 2,3 milliarder

Norge trekker tilbake hele EØS-støtten på 2,3 milliarder til Ungarn. Det skriver NRK på sine sider.

Norges krav til å gi støtten er at kontrollen over 100 millioner av summen, skal gå til en operatør som er uavhengig av myndighetene. Pengene skulle gått til til det sivile samfunnet, blant annet til å styrke menneskerettighetene i landet.

Den fondsoperatøren Norge mener er best egnet er i følge NRK kritisk til den sittende regjeringen. Derfor har ikke Ungarn akseptert at denne operatøren skal få oppdraget, og landene er derfor ikke blitt enige.

Hos T-A i dag

– Det beste var å ikke gi dem noen reaksjon. Det kan være at det var det de ville ha, og det hadde jeg ikke lyst til å gi dem, forklarer Raphael Hosea, som fikk slengt rasistiske kommentarer etter seg på vei hjem fra en 22. juli-minnesmarkering.

Bilen til Tina Austnes er full av riper og lakken er nesten skrapt bort. Hun tror bilen er blitt utsatt for hærverk tirsdag mens hun var på butikken

Dagens parkeringsplass ved Mannlibekken som er utgangspunktet for toppturer til både Mannfjellet og Fonnfjellet, har vært svært begrenset. Nå skal det bygges 80 nye parkeringsplasser like ved tur-startpunktet.