Eksperten er imponert over Blink, men spår dystrere framtid: – Vil være kritisk

Gjort det godt: Stjørdals-Blink har hatt mye å feire denne sesongen. Ekspert Joacim Jonsson (innfeltet) er svært imponert, men spår også at de kan slite over tid.

Gjort det godt: Stjørdals-Blink har hatt mye å feire denne sesongen. Ekspert Joacim Jonsson (innfeltet) er svært imponert, men spår også at de kan slite over tid. Foto:

Eurosport-ekspert Joacim Jonsson oppfordrer Blink-supporterne til å «leve i nuet», og tror det blir mer førstedivisjonsspill på Stjørdal neste sesong. Han er likevel skeptisk til Blinks sjanser til å etablere seg i divisjonen i påfølgende sesonger.

DEL

STJØRDAL: Mandagens hjemmekamp mot Sandnes Ulf markerer halvspilt sesong for Blink og de andre lagene i førstedivisjon. Roar Vikvang og Blink kan se tilbake på eventyrlig suksess siden fjorårssesongen som endte med opprykk. Med 19 poeng så langt er de godt i rute til at eventyret skal fortsette også neste år.

– De har imponert meg. Selv om jeg hadde forventet at de skulle klare seg greit, etter å ha vært svært gode i fjor, har de kanskje vært hakket bedre enn hva jeg trodde. Forsvarsspillet har de hevet etter litt klimatiseringstid. Stopperne fikk kanskje litt temposjokk i begynnelsen, men de har virkelig spilt seg opp og tatt dette nivået, oppsummerer Eurosport sin ekspert Joacim Jonsson til Trønder-Avisa.

Tror nøkkelspillerne blir

Blinks naturlige ambisjon denne sesongen er å fornye kontrakten i divisjonen, et mål som bør være godt innen rekkevidde, mener Jonsson. Han advarer samtidig mot å se seg blind på nåværende tabellposisjon.

– Det blir fortsatt tøft. De har 19 poeng og det er ganske mange poeng ned, men samtidig er det jevnt. Ambisjonene deres må være fornyet kontrakt, og kun det. Jeg tror ikke de tåler spesielt mange skader, for troppen er fortsatt ganske tynn. Særlig må de unngå skader på nøkkelspillere som Sander Kartum og Mats Lillebo. Kanskje aller helst Nicklas Frenderup. Han har kanskje vært seriens beste keeper så langt. Han er ekstremt viktig, sier Jonsson.

– Dette er spillere som kan være interessante for andre klubber. Er det realistisk å tro at de blir på Stjørdal?

– Ja, det tror jeg er realistisk. De får nok beholde dem ut denne sesongen. Andre klubber vil nok se det an litt over tid. Lillebo har tidligere vært i Ranheim uten å slå igjennom der, sier han.

Spår langt tøffere 2021

Blink er fremdeles på jakt etter en erstatter for Roar Vikvang. Hovedtrenere blir sjef for RBK-akademiet neste sesong. Om noen av Blinks nøkkelspillere forsvinner ut portene på Stadion Sandskogan tror Jonsson det er all grunn til å være bekymret.

– Det er kritisk. Jeg har tidligere sagt hvordan Ranheim har imponert, og at det egentlig er motstridig at de skal være i eliteserien. Nå rykket de riktignok ned igjen, men det er litt det samme med Blink i denne divisjonen. Jeg skal ikke være så drastisk som jeg var med Ranheim, og si at de lever på lånt tid, men det er ikke bare å hente opp nye spillere. Hvor realistisk det er å øke budsjettet der vet jeg ikke for mye om. Jeg tror de skal nyte det å leve i nuet. Hverdagen kommer, og da tror jeg det blir tøft, spår eksperten.

Vikvang: – Trenger 30 poeng

En som absolutt lever i «nuet» er Roar Vikvang. Blink-treneren har hele tiden sagt at de tar kamp for kamp. Han gir likevel tommel opp til hvordan det har gått så langt.

– Jeg må si jeg er godt fornøyd. Det jeg er mest fornøyd med er at vi henger med i alle kampene vi har spilt. Ingen lag har rundspilt oss, sier han og fortsetter:

– Vi har tatt steg i forsvaret utover i sesongen. Nå oppleves det som vanskelig å score på oss. Vi har tatt 19 poeng, og det synes jeg er veldig bra på de fjorten kampene vi har spilt. Jeg har sagt at 30 poeng er et gyllent tall, for det gir gode muligheter for at plassen er sikret. Der er vi godt i rute, men vi ser hvor tette kampene er i denne divisjonen. Vi må ha med oss marginene, sier Vikvang.

Artikkeltags