Gå til sidens hovedinnhold

En kjærlighetserklæring til alle dere som arbeider i reiselivet: Jeg savner dere!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

(Trønderdebatt)

Jeg er en av dem som vanligvis reiser en del i jobbsammenheng. Det er ikke fritt for at jeg innimellom har vært lei. Tidlig opp, kø til sikkerhetssjekk på flyplassen, trange fly, kjapp mat i farta, upersonlige hotellrom og tid vekke fra familien er ulempene med jobbreiser. I begynnelsen var det faktisk litt godt å slippe unna.

Men savnet er kommet for lenge siden. De smidige og effektive folkene i sikkerhetssjekken på Værnes. Kabinsatte på flyene på passer godt på oss passasjerene. Resepsjonistene på hotellet som gjør at man føler seg litt hjemme. Servitørene på kafeer og restauranter. Jeg savner dem, rett og slett.

I tillegg tenker jeg på alle dem som arbeider bak kulissene – dem vi ikke ser, men som er helt nødvendige for å holde alle disse tjenestene i gang.

God service er et fag. Og de som arbeider i serviceyrkene her til lands er rett og slett blitt utrolig gode. Flinke folk, som har tatt den verste støyten på grunn av pandemien. Mange av dem ligger langt unna lønnstoppen. Og har mistet jobben eller går permittert i lang tid. Det må være så utrolig tøft å stå midt oppe i, særlig når mange andre av oss har sluppet utrolig billig unna.

Uansett om man reiser i jobbsammenheng, skal på restaurant for å feire en «runddag» for et familiemedlem eller bare skal ta en pils med gode venner: Dere gjør livet bedre for alle oss som kommer innom. Servering og reiseliv er utrolig viktig for resten av samfunnet. Dere skaper møteplassene utenfor hjemmet og jobben. Dere får oss raskt frem og trygt hjem.

Nå fortjener dere å få komme tilbake i jobb. Jeg gleder meg helt vilt til å treffe dere igjen!

Kommentarer til denne saken