Endelig ble det gullfeiring: – Ikke forberedt på det her

MEDALJEUTDELING: Tirsdag kveld ble spillerne på sist sesongs opprykkslag ropt opp en og en for å få utdelt seriegullet fra 2. divisjon. Her har Elisabeth Hammerstad, Rune Heimsjø Sand og Arja Døsvik fått sine medaljer.

MEDALJEUTDELING: Tirsdag kveld ble spillerne på sist sesongs opprykkslag ropt opp en og en for å få utdelt seriegullet fra 2. divisjon. Her har Elisabeth Hammerstad, Rune Heimsjø Sand og Arja Døsvik fått sine medaljer. Foto:

Fem måneder etter at opprykket til 1. divisjon var i boks fikk spillerne i Levanger Håndballklubb endelig utdelt gullmedaljene.

DEL

LEVANGER: Levanger Håndballklubb er inne i noen hektiske dager. Søndag slo de opprykksfavoritten Follo 33–28 i serieåpning, onsdag kveld venter Nordstrand i Trønderhallen, mens det er cupkamp mot Byåsen på søndag.

Ikke nok med det! Tirsdag kveld gjennomførte LHK sitt kick-off for å markere at sesongen 2020/21 i 1. divisjon er i gang.

Her ble en ny hovedsamarbeidsavtale med Sparebank 1 SMN skrevet under på. Denne avtalen gjør at LHK så å si er i mål med sponsorbudsjettet som ligger på rundt 1,3 millioner kroner.

– Vi ligger bra i rute og når nok budsjettet, men ønsker alltid flere sponsorer, sier Heidi Herje, styreleder i Levanger Håndballklubb.

– Har koronapandemien gått hardt utover klubben eller har det gått bedre enn forventet?

– Vi hadde en god buffer før viruset kom – det på grunn av at vi tok noen store grep da jeg gikk inn som styreleder. Vi sparte da på det vi kunne, og så fikk vi mer inntekt. Vi har ikke brukt penger som vi ikke har, og så har jeg vært veldig gnien. Vi mistet mye penger på visse områder, men har fått inn noen ekstra sponsorkroner, samt søkt om en del penger. Alt i alt har det vært litt mer utfordrende for oss, men vi har god kontroll på økonomien, sier Herje.

– Viktige tema

Sparebankens Eldar Rønning og Marit Jørpeland holdt et foredrag om temaene toppidrett, fasade og privatøkonomi. I temaet toppidrett snakket Rønning om hva som kreves for å bli best, mens Jørpelands fasade-foredrag handlet om at du er god nok som du er, og at man ikke skal bruke penger som man ikke har. Finansrådgiveren kunne nemlig fortelle at mange unge – og voksne – opparbeider seg en stor gjeld ved å leve det «perfekte» livet på penger de egentlig ikke har.

– Det var viktige tema som det ble snakket om, og jeg tror det var midt i blinken for oss, sier LHK-kaptein Elisabeth Hammerstad.

Fikk gullmedaljene

I tillegg fikk fjorårets LHK-spillere endelig utdelt gullmedaljene fra 2019/20-sesongen som bevis på at de ble seriemester i 2. divisjon – det fem måneder etter at opprykket ble i boks.

– Jeg var ikke forberedt på en slik markering, men veldig artig at opprykket fra sist sesong ble markert, sier Elisabeth Hammerstad.

LHK-kapteinen innrømmer at det var spesielt å få beskjeden om at opprykket var i boks da det var «lockdown» i hele Norge.

– Det var en spesiell måte å bli seriemester på, og jeg tror det er viktig for alle spillerne som var med på laget sist sesong at man fikk en slags markering på opprykket, sier Hammerstad.

KORONA-AVSTAND: LHKs kick-off ble gjennomført med visse korona-restriksjoner. Alle måtte holde én meters avstand. Opprykkslaget fra sist sesong får her utdelt sine medaljer.

KORONA-AVSTAND: LHKs kick-off ble gjennomført med visse korona-restriksjoner. Alle måtte holde én meters avstand. Opprykkslaget fra sist sesong får her utdelt sine medaljer.

Skal nullstille

Søndag var hun svært sentral da Follo ble slått i serieåpningen i 1. divisjon. Onsdag kveld venter Nordstrand i Trønderhallen, et lag som også spilte i 2. divisjon sist sesong. Nordstrand tapte 20–24 mot Volda i helga.

– Det kommer nok til å bli en veldig spennende kamp. For oss handler det å gjenskape den gode prestasjonen, men så vet vi at Nordstrand kanskje er enda mer gira på å ta oss nå som vi slo Follo. For oss er det viktig å nullstille og starte med blanke ark igjen, sier Hammerstad.

Artikkeltags