LEVANGER: Konsernstyret i Trønder-Avisa vedtok fredag formiddag å starte ei ny avis i Levanger. Navnet på nyskapningen blir iLevanger, og den blir ei digitalt abonnementsavis med et månedlig magasin i papir.

Konsernsjef i TA Media, John Arne Moen, sier at man har jobbet med planer om ei ny lokalavis i Levanger gjennom store deler av høsten. Og at alle man har vært i kontakt med har vist stor entusiasme for planene. Moen, som er styreleder i den nye avisa, tror iLevanger er «på gata» i løpet av kort tid.

Får tilbake lokalavisa

– Vi har fått mange henvendelser fra Levanger etter at Levanger-Avisa ble fusjonert inn i avisa Innherred for fem år siden. Tidligere var det ikke aktuelt for oss å bidra til en etablering i Levanger, men nå er situasjonen endret. Polaris Medias beslutning om å etablere ei ny lokalavis i Steinkjer satte derfor fortgang i planer som har vært «sovende» en stund, sier Moen, og legger til:

– Vi skal gi levangsbyggen tilbake lokalavisa de mistet for fem år siden. Dette gleder vi oss stort til.

Alle bor i Levanger

Gaute Ulvik Haugan (45), som i dag er journalist ved Trønder-Avisas avdelingskontor i Levanger, blir redaktør i den nye avisa. Med seg får han Emil Ringstad (28) som frontsjef og Svein Helge Falstad (60) som journalist. Ringstad er i dag sportsleder i Trønder-Avisa og Falstad har en svært lang karriere som journalist i Levanger bak seg. Både Haugan, Ringstad og Falstad jobbet i sin tid i gamle Levanger-Avisa – før de havnet i Trønder-Avisa.

– I tillegg vil tidligere kulturjournalist Per-Magne Midjo i Trønder-Avisa og frilansjournalist Siv Lyngstad bli svært synlig i spaltene til nykomlingen, sier Moen.

Han understreker at samtlige som skal jobbe i den nye avisa er bosatt i Levanger, har jobbet i lokalmiljøet som journalister og kjenner kommunen bedre enn de fleste andre.

– Jeg tror at forutsetningen for å lykkes med god lokalavis-journalistikk er at man er en del av samfunnet man skal skrive om. Alle journalistene som skal skape Levangers nye lokalavis er oppvokst i ulike deler av kommunen. De behøver ikke lene seg på andres erfaringer og kunnskap for å tolke lokalsamfunnet, sier Moen.

For og om Levanger

– iLevanger skal være tett på hele Levanger, og bare Levanger. Vi skal skrive om det nære og kjære omkring oss. Gata du bor i, arbeidsplassen din og hobbyen du bruker tid på mellom slagene. Vi skal løfte fram menneskene i og bak nyhetene – de som blir endret og de som endrer; de som står på for andre, og de som nyter godt av dugnaden. Vi skal kort sagt løfte fram folket som gjør Levanger til et bra sted å være - og bidra til å gjøre det enda bedre, sier redaktør Gaute Ulvik Haugan, som gleder seg stort til avisa lanseres.