LEVANGER: – Det kom melding fra brannvesenet klokken 21.15 om lekkasje fra en tankbil på Ronglan i Levanger. Meldingen var at det hadde gått hull i tanken, forteller operasjonsleder Roger Mogstad ved Trøndelag politidistrikt.

– Så viste det seg at det ikke var fullt så ille likevel. Oljesølet ser ut til å stamme fra et oljefat på bilen, og fatet er på cirka 100 liter. Det er atskillig mindre enn om det var selve tanken det hadde gått hull på, legger han til.

LES OGSÅ: Yngve ble helt paff da han så skiltene på den nye tilhengeren: – Dette er vanskeligere enn å vinne i lotto.

Trafikkoperatør Runar Kvalshaug ved Vegtrafikksentralen forteller at det ikke har oppstått store trafikale problemer som følge av oljesølet.

– Oljesøl kan føre til at det blir litt sleipt på vegen, men det er mindre trafikk nå enn på dagtid, sier han.

Brannvesen og politi er på stedet ved 23-tiden. Klokken 23.15 fikk politiet melding om at entreprenør hadde vært på stedet og sørget for skilt som viser at det er nedsatt hastighet forbi oljesølet.

– Oljesølet er i sørgående retning, og cirka en kilometer langt. Det er meldt inn å være rett sør for Ekne-krysset. Det er to felt i sørgående der, så ett felt holdes åpent med redusert hastighet, sier Mogstad.

Han forteller også at brannvesenet strør på bark for å tørke opp oljesølet, men han vet ikke hvor lenge det er til vegen er ryddet.

– Jeg vet ikke hvor lang tid det tar. Barken må vel ligge en stund for å suge opp all oljen.

LES OGSÅ: Kjørte flere mil langs E6, og forsøkte å stikke av fra politiet i Steinkjer. Politiet mener bilføreren var ruset