– Det har vært en ganske så rolig natt i distriktet uten noen veldig alvorlige hendelser, sier operasjonsleder Håvard Høyem hos Trøndelag politidistrikt.

Den mest alvorlige er en boligbrann på Opphaug i Ørland som ble meldt fire timer over midnatt. En halvtime senere hadde brannvesenet kontroll på situasjonen.

– Det var to voksne og to barn i huset da de oppdaget røykutvikling, og alle var ute av huset dra brannvesenet kom fram til stedet, sier Høyem.

Det skal ha vært kraftig røykutvikling, men ifølge operasjonslederen ikke åpne flammer.

– Det jobbes nå med å lufte ut i leiligheten, sier Høyem kl. 6.00.

Sammenstøt mellom elg og personbil

Han kan også opplyse om et sammenstøt mellom elg og personbil på Follavegen i Nærøysund. Det oppsto ingen personskader i sammenstøtet, men elgen ble liggende og viltnemnda ble derfor kontaktet for å gjøre slutt på dyrets lidelser.

Utover dette var det få meldinger i loggboka hos politidistriktet, og operasjonslederen beskriver natta slik:

– Det er noen meldinger i loggen, blant annet har vi bistått helsevesenet på noen oppdrag. Men det har vært rolige enn normalt, og av og til får vi noen slike rolige vakter.

Av nasjonale og internasjonale hendelser i løpet av natten nevnes:

Person hentet ut etter brann i Oslo

En person ble i natt hentet ut etter brann i en leilighet på Grefsen i Oslo. Politiet opplyser at vedkommendes tilstand er ukjent, men at det framstår som alvorlig.

Vedkommende ble fraktet til sykehus etter å ha blitt utsatt for røyk. Politiet meldte om hendelsen klokken 0.51 i natt. Da var brannen slukket.

Utlyser minnested-konkurranse

Det statlige organet Koro lyser ut en konkurranse for kunstnere for å lage det nasjonale minnestedet i regjeringskvartalet etter terrorangrepene 22. juli 2011. Minnesmerket skal ligge på Johan Nygaardsvolds plass ved inngangspartiet i det nye regjeringskvartalet, skriver Aftenposten.

Vinnerprosjektet skal offentliggjøres i mars 2025. Dato for ferdigstillelsen er ikke satt.

Bolighus på Sola nedbrent

Et bolighus på Sola i Rogaland kommune er nedbrent etter en brann i natt. Nødetatene fikk melding om brannen klokken 3.34.

Politiet har kommet i kontakt med eieren av huset, som forteller at det ikke skal bo noen der. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Eksplosjon etterforskes som drapsforsøk

En eksplosjon har rammet en villa i Nyköping i Sverige. Ingen er meldt skadd, men saken etterforskes som drapsforsøk. Ingen er pågrepet i saken. Politiet fikk rett før klokka halv tolv søndag kveld flere meldinger om en eksplosjon i Brandkärr, sentralt i Nyköping, som ligger rundt ti mil sørvest for Stockholm.

– Stedet er avstengt i påvente av bombeteknikere som skal sjekke at det ikke finnes noen farlige rester. Så kommer man til å holde området avsperret for å kunne gjøre en kriminalteknisk undersøkelse i dagslys, sier Mikael Ehne, vakthavende i politiet.

Taiwan: Ny topp i kinesiske fly

På ett døgn har Taiwan observert 103 kinesiske militærfly rundt øya, en topp for de siste tidene. Landet ber Kina stoppe de «destruktive» militæraktivitetene. Taiwans forsvarsdepartement advarer om at dette kan føre til en kraftig eskalering i spenningen.

Flyene skal være observert i de siste 24 timene fram til klokka 6 mandag morgen lokal tid. 40 av dem krysset den symbolske median-linjen mellom Taiwan og Fastlands-Kina, ifølge departementet. Flyene snudde, slik de pleier å gjøre, før de nådde Taiwan. I tillegg er det observert ni marinefartøy.

Kinas utenriksminister besøker Russland

Mandag innleder Kinas utenriksminister Wang Yi fire dager langt besøk til Russland. På agendaen står samtaler om strategisk sikkerhet. Det kinesiske utenriksdepartementet meldte om besøket i natt norsk tid. Det varer til torsdag.

Ifølge departementet er Wang invitert av det russiske sikkerhetsrådets leder, Nikolaj Patrusjev. Det dreier seg om 18. runde av de strategiske sikkerhetskonsultasjonene mellom de to landene.

Været mandag

Ukas første dag kan by på sørøst bris, frisk bris utsatte steder, i ettermiddag liten til stiv kuling, i kveld sterk kuling. Skyet, stort sett oppholdsvær.

På T-A dag

I Trøndelag fylkeskommune er det 336 direktører, ledere og sjefer. I snitt tjener de 938.000 kroner i året.

Stian (22) har allerede eid mellom 70 og 80 biler – nå bygger han sin egen drifting-bil

Rasmus Rohde er ute med sin andre soloplate, og tar med seg bandet til både Inderøy og Namsos i uken som kommer.