NAMSOS: God morgen! Natt til fredag har vært av det rolige slaget i vår del av verden. Operasjonsleder i Trøndelag politidistrikt, Kirsten Bergstrøm, oppsummerer natta på følgende måte:

– Det har vært veldig rolig i natt. I loggen fra natta sitter vi igjen med det par mindre hendelser fra sør i fylket, men i tidligere Nord-Trøndelag har det vært rolig, sier operasjonslederen.

I morgentimene fredag har det gått to mindre snøskred på fylkesveg 766 ved Sjøåsen. Det skal være utfordrende å passere skredområde med bil.

– Vegtrafikksentralen er varslet om skredet, og de skal sende ut entreprenør for å ta seg av snøen. Situasjonen er udramatisk, men det er såpass mye snø som har lagt seg på vegbanen at det er vanskelig å passere med bil, sier operasjonsleder Bergstrøm.

Mer om snøskredene kan du lese her: Snøskred dekker veg på Sjøåsen – utfordrende å passere

Farevarsel for flom og jordskred

Fredag har Yr.no satt farevarsel for både jordskred og flom i store deler av Nord-Trøndelag. Angående jordskredfaren skriver Yr at de forventer at det skjer sørpeskred-hendelser, og at det kan oppstå enkelte store hendelser.

«Utsatte bane- og vegstrekninger kan bli stengt. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 50 centimeter snø. Sørpeskred kan løses ut i relativt slake hellinger der vann samles opp.», skriver yr.

Angående flomvarselet skriver yr at vannføringa har økt i elver på grunn av nedbør og mildvær

«Økte vannføringer kan fremdeles føre til isganger med påfølgende fare for lokale oversvømmelser. Det er ventet lite nedbør i området fredag, men nedbøren ventes øke igjen lørdag.»

Ellers er det fredag meldt om en hel del regn, mye vind og plussgrader – altså skikkelig surt vær.

551 nye koronatilfeller

Siste døgnet er det registrert 551 nye koronatilfeller i Norge. NRK skriver at 231 av tilfellene ble påvist i Oslo, og at mer skjult smitte bekymrer Helsedirektoratet.