Gå til sidens hovedinnhold

Fatt mot – til helga blir det oppholdsvær

Etter regn kommer sol. I alle fall oppholdsvær, ifølge meteorologen.

Etter to regntunge døgn med mildvær er det lite som minner om vinter i lavlandet i Trøndelag. Massivt snøfall blir det heller ikke i dagene som kommer, men værmessig er det noe bedring i sikte.

– Trøndelag har nok lagt bak seg det verste med vind og regn, men det blir litt småruskete og jevnt med regnbyger også i dagene som kommer. Fra torsdag kveld ser det bedre ut. Da går Trøndelag inn i en roligere periode med tørrere og kaldere vær, sier Eldbjørg Moxnes, vakthavende meteorolog på Meteorologisk institutt.

Må se langt etter snøen

Hittil i november har det vært mildt med tanke på årstiden vi befinner oss i. Det blir det fortsatt.

– Det ser ikke lovende ut for skiføre i lavlandet og kystnære strøk med det første. Nedbøren som kommer, kommer stort sett som regn. Og utover tirsdagen vi temperaturen stige. For eksempel får Oppdal plussgrader utover dagen, og onsdag blir det enda varmere, sier meteorologen.

Selv om temperaturen skal synke noe, blir det neppe skiføre til helga heller.

– Det ser ut til å bli en fin helg i Trøndelag. Det blir litt kaldere, og man får en mer klar værtype enn tidligere i uka. Det ser imidlertid ikke ut som det blir en langvarig kuldeperiode. Allerede tirsdag neste uke ser det ut til at det blir mildere, sier meteorologen.

Slik er værmeldingen

Mandag kveld klokka 19 var værvarselet for Trøndelag fra YR.no de neste dagene som følger:

Trøndelag, tirsdag: Sørøst liten kuling utsatte steder, fra tirsdag ettermiddag sørvest liten kuling. Litt regn, fra tirsdag formiddag regnbyger. Stigende snøgrense.

Trøndelag og Møre og Romsdal, onsdag: Sørøstlig bris, frisk bris utsatte steder i nord. Fra onsdag formiddag vestlig bris, periodevis liten kuling utsatte steder. Regn, senere regnbyger. Nedbør som sludd og snø i indre og høyereliggende områder.

Trøndelag og Møre og Romsdal, torsdag: Nordvestlig bris. Regnbyger, snøbyger i høyereliggende områder. Om kvelden sørvestlig bris, økning til liten kuling på kysten. Stort sett oppholdsvær.

Fredag til søndag meldes det opp oppholdsvær i store deler av Trøndelag. Det blir kaldere og temperaturen vil synke til minusgrader på nattetid i høyereliggende områder.

Meråker våtest i landet

Med 26,7 mm nedbør mellom klokka 07 og 19 søndag 22. november var Gartland målestasjon i Grong på topp 5-lista over våteste sted i landet. Valldal målestasjon i Møre og Romsdal toppet lista med 32,1 mm nedbør.

Natt til mandag 23. november, mellom klokka 19 og 07, toppet Meråker våtest i landet-lista med 28,4 mm nedbør.

Værnes målestasjon målte 29,1 mm nedbør mellom klokka 19.00 søndag og 19.00 mandag 23. november. Kraftigste vindkast ble målt til 23,8 m/s mellom klokka 05 og 06 om morgenen.

Kommentarer til denne saken