– Hold hundene vekk

En god del hunder bør kanskje avlives, skriver Inntrøndelagen 15. april 1940.

Grønne Gate på Nordsia i Steinkjer med Hotel Norden og Kr. Hegstads butikk i forgrunnen. Løse hunder var en del av hverdagen i Steinkjers gater.  

Felttoget i Nord-Trøndelag

Den 15. april melder avisen Inntrøndelagen at det henstilles til hundeeiere om at hundene må holdes vekk fra gatene i Steinkjer.

«Hundene springer i veien for bilister og motorsyklister og sinker dem. En god del hunder bør helst avlives, så de ikke spiser opp mat for menneskene», skriver avisen.

60 kvinner i arbeid

Inntrøndelagen skriver også at det «i går var 60 kvinner i Steinkjer beskjeftiget med å lage kompresser, gassbind o.l. Til dette trenges mye lerret o.l. Atskillig er samlet inn, men det trengs mye mer. De som har nytt eller gammelt lintøy f. eks. laken, lerretsfiller m.v. bes sende dette straks til fru Funder, Steinkjer. Denne anmodning gjelder ikke bare folk i Steinkjer, men alle i bygdene omkring. Der gjøres de nødvendige foranstaltninger med feltlasaretter, for nå gjelder mer enn noen gang at det er bedre å være føre var enn etter snar. For etterpå kan det være for sent. Tyske fly over Storlien fra Ostersund. Det meldes til Inntrøndelagen at tyske fly kretset over Storlien lørdag. Svensk artilleri skjøt mot flyene, som straks drog vestover igjen».

Jernbanelinja ødelagt

«Jembanelinjen ble brutt over Verdalelva i går natt. Det var sjølsagt en sikkerhetsforanstaltning som norske militære har tatt. Det er av de drastiske forholdsregler som må tas i krigstilfelle. Det går ingen tog mellom Steinkjer og Verdal. Splintsikre rom er det laget i kjellerne i Sannanbygg og Landsgymnasbygningen. Likeså er det ordnet med tilfluktsrom i Steinkjer Samvirkelags gard på Nordsia».

Felttoget i Nord-Trøndelag