Fengslet i fire uker for mishandling av eksen etter narkotikafunn

Politiet skulle ransake mannens leilighet for narkotika. Da fant de mannens eks på stedet – som han har besøksforbud mot. Kvinnen hevder hun ble truet til å komme.

DEL

Nå er mannen varetektsfengslet i fire uker i Frostating lagmannsrett, siktet for gjentatt psykisk og fysisk mishandling av kvinnen. Mannen er i tillegg siktet for brudd på besøksforbud og for brudd på narkotikalovgivningen.

Det bekrefter etterforskningsleder Leif Gundersen i Steinkjer.

Flere narkosaker på seg

Gundersen opplyser at mannen har hatt kjæreste fra Steinkjer, men at forholdet etter hvert tok slutt. Kvinnen skal ha anmeldt mannen både for fysisk og psykisk mishandling, og skal også ha fått utdelt voldsalarm. I tillegg skal mannen ha fått besøksforbud mot kvinnen.

Gjennom 2019 og 2020 har mannen gjort seg skyldig i en rekke brudd på narkotikalovgivningen.

– Han har flere narkotikasaker på seg, som ikke er avgjort. Det er snakk om beslag av hasj og amfetamin, i større mengder enn en brukerdose, sier etterforskningsleder Gunder Hofstad ved Levanger og Verdal lensmannskontor.

Hevder hun ble truet til å komme

Tirsdag 6. oktober hadde politiet igjen mistanke om at mannen var i besittelse av narkotika, og fikk rettens tillatelse til å gjennomføre en ransaking hos ham.

– Da politiet kom til stedet var kvinnen på besøk hos mannen. Hun har forklart politiet at hun ble truet til å komme, sier etterforskningsleder Leif Gundersen i Steinkjer.

I leiligheten ble det funnet 25 gram pulver, formentlig amfetamin, og 15 gram hasj.

Anket løslatelse til lagmannsretten

Påtalemyndigheten har nå fått berammet en rettssak mot mannen, og ønsker å holde ham fengslet fram til hovedforhandlingen i tingretten. Han ble derfor begjært varetektsfengslet i fire uker på grunn av gjentakelsesfaren. Inntrøndelag tingrett valgte å løslate mannen, fordi han har forklart at han trodde at besøksforbudet var opphevet – og fordi han har hevdet at kvinnen oppsøkte ham frivillig.

Påtalemyndigheten anket avgjørelsen til Frostating lagmannsrett, og lagmannsretten tok begjæringen til følge. Mannen ble fengslet i fire uker.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken