En fritidsbåt på 28 fot kjørte seg fast på et skjær i Nærøysund sent tirsdag kveld. Alle nødetatene ble varslet, og Hovedredningssentralen koordinerte redningsaksjonen.

– Vi fikk melding om saken fra AMK-sentralen klokken 21.35, sier operasjonsleder Viola Elvrum. Hendelsen skal ha skjedd nord for Lamholmen i Nærøysund.

Havaristen fikk raskt hjelp av kystvaktskipet Heimdal, sier Edvard Middelthon fra Hovedredningssentralen på Sola, som ledet redningsaksjonen til NA. Også redningsskøyta befant seg i nærheten og ble sendt til stedet.

En mann i 50-årene befant seg ombord i båten på skjæret. Ved 23-tiden var det klart at redningsaksjonen var vellykket, og at mannen var uskadd.

– Båten har kommet seg av skjæret, og fortsetter til Rørvik for egen maskin. Han fikk hjelp av redningsskøyta og kystvakta til å komme seg av skjæret, så ble det gjort en kjapp inspeksjon av fartøyet, som ble funnet i god nok stand til å seile videre, sier Middelthon.

Det skal ha vært lite bølger og god sikt i området.

I dag blir det tresking på Innherred

I dag blir det en strålende fin høstdag på Innherred – men med en god del vind. Det er gode nyheter for gårdbrukerne som ennå har korn stående ute på åkrene – forholdene skulle være perfekte for å få tresket dette nå.

Ifølge yr.no kan det i dag bli 15 grader i Steinkjer, med sol fra skyfri himmel store deler av dagen. Vinden kommer fra sørøst, med opptil 11 meter i sekundet i vindkastene.

Vegarbeid på E6

Det pågår fortsatt vegarbeid på E6 flere steder i Nord-Trøndelag. På Hotran bru i Levanger har man holdt på i over tre måneder nå, og ny foreløpig sluttdato er satt til 20. oktober. Her er det skiltet omkjøring.

På E6 ved Stormyrbekken i Namsskogan startet vegarbeidene i august. Her vil man holde på fram til over nyttår – i 2024. Mens på E6 ved Lassemo i Grong vil man ha holdt på i et års tid når arbeidene er ferdig neste sommer.

Eggetunnelen stenges i natt

Ellers tar vi med at Eggetunnelen i Steinkjer blir stengt fra klokken 22.00 i kveld til klokken 06.00 torsdag morgen på grunn av vedlikehold.

På fylkesveg 7126 på ferga fra Gjerdinga ferjekai til Eidshaug kjører ferga med redusert lastekapasitet. Dette fordi hovedferga er på verksted. Dette er planlagt ferdig i løpet av uka, men merk at sluttiden er usikker og kan endres.

Forsvarsforsker tror gassrør er rammet av russisk sabotasje

Av nasjonale nyheter sier høyskolelektor Ståle Ulriksen ved Sjøkrigsskolen dette om lekkasjene fra gassrørledninger i Østersjøen de siste dagene.

– Jeg tror det er Russland som vil strupe forsyningen uten å si det, en såkalt ikke-attribuerbar handling.

Siden Russland stoppet å levere gass til Europa gjennom Nord Stream 1 i slutten av forrige måned, har Norges rolle som leverandør av gass blitt svært viktig.

– Derfor har det heller aldri vært større grunn for å ødelegge den. Det har aldri vært så farlig som nå og vi har fullstendig ignorert dette med hodet i sanden, sier Ulriksen til E24.