Kjøpte motorsykkel for konfirmasjonspengene

Filip (15) ville ha noe som var tøffere enn det meste – og ikke minst få med seg kjæresten på tur.

Lettmotorsykkel: Filip Brønstad fra Steinkjer gleder seg til å starte med øvelses-kjøring til sommeren.  Foto: Petter Berg Macedo

Hva brukte du konfimasjonspengene på?
Du må velge et alternativ

Krom: Filip forteller at mange har trodd at lettmotorsykkelen hans er en skikkelig fullblods motorsykkel.  Foto: petter berg macedo

Filter

Mange kjører opp til moped, scooter eller lettmotorsykkel når de fyller 16 år. Ofte er det konfirmasjonspengene som blir brukt på et motorisert fremkomstmiddel.

Det er nettopp det 15 år gamle Filip Brønstad fra Steinkjer har gjort. Han har anskaffet seg en lettmotorsykkel han kjøpte for konfirmasjonspengene. Motorsykkelen er en 2002-modell Suzuki Intruder.

Skiller seg ut

– Jeg kjøpte denne rett og slett fordi den er tøffere enn alt det andre. Denne skiller seg ut i mengden. Jeg skulle i hvert fall ikke ha en liggesykkel, smiler Brønstad.

Brønstads Suzuki er en lettmotorsykkel, hvor definisjonen er at motoren har et slagvolum på høyst 125 ccm og en effekt på høyst 14,75 hestekrefter. I motsetning til moped som har et fartssperre på 45 kilometer i timen, kan en lettmotorsykkel kjøre i oppsatte fartsgrenser på lik linje med andre kjøretøy. I tillegg er det lovlig med en passasjer når man kjører lett motorsykkel

Det kreves førerkort for klasse A1 for å kjøre en lett motorsykkel i Norge. For å kunne øvelseskjøre med lett motorsykkel må man ha gjennomført trafikalt grunnkurs.

Filip ser fram til å begynne med øvelseskjøring så snart grunnkurset er gjennomført.

Aldri i tvil om pengebruken

– Jeg skal starte med øvelseskjøring i løpet av sommeren – enten med pappa eller gjennom kjøreskolen. Jeg gleder meg allerede nå til å begynne, forteller Philip mens han viser fram lettmotorsykkelen.

Han var aldri i tvil om å bruke konfirmasjonspengene på lettmotorsykkel.

– Jo da, det er mye penger å bruke på et kjøretøy, men jeg var aldri i tvil om at det var verdt det. Ingenting er bedre en å ta seg en kjøretur i godværet.

Han forteller ar er mange som har vist interesse for sykkelen.

– De fleste tror Suzukien er en fullblods motorsykkel, men det er «bare» en råtøff lettmotorsykkel. Kompisene mine synes den er veldig tøff, og kanskje litt misunnelige, gliser Filip.

– Den vises godt, og jeg tror mange kommer til å snu seg etter denne når jeg kommer kjørende forbi.

Fremtidig hobby

Filip forteller at han tenker å fortsette med motorsykler.

– Det er en god hobby som jeg trives med. Jeg tror jeg skal ta motorsykkellappen om noen år – slik at jeg kan kjøre enda tøffere og større motorsykler, men denne får holde til nå, sa Filip før han streifer innom den kanskje viktigste grunnen til at han investerte i en såpass «feit lett».

– Siden man har lov til å være to på en lettmotorsykkel kan jeg ha med kjæresten på tur …

Relaterte saker:

Forskjellige prosesser frem mot konfirmasjonen

Martine Lønseth og Maren Paulsen (begge 14) har valgt to forskjellige typer konfirmasjoner. Her forteller de om valget sitt.

Filter