Full fart i skateparken

– Vi hadde et område tidligere også, men de rampene som sto der var utslitte og ødelagte. Så dette er noe jeg har ønsket meg siden jeg var liten, sier Paal Hjelde om den nye skateparken i Verdal.

Glatt bane: Regnet gjorde banen veldig glatt, men det stoppet ikke aktiviteten. 

Jeg er veldig fornøyd med den jobben kommunen gjør for at vi skal ha et skikkelig fritidstilbud.

Paal Hjelde (14)

Fornøyd skater: Paal Hjelde (14) sier det er supert med ny skatepark. 

Glatt bane: Regnet gjorde banen veldig glatt, men det stoppet ikke aktiviteten. 

Filter

Paal Hjelde (14) er oppvokst på Verdal og har skating som hobby så lenge han kan huske.

– Jeg begynte å skate da jeg var liten, og har holdt på ganske mye med det.

Han forteller at han sluttet med skating i fire år, før han tok det opp igjen for ca. tre måneder siden.

– Det har vært en del av og på i den siste tiden, men jeg vil nok komme hit hver finværsdag i sommer. Skateparken sprudler av aktivitet, med barn i alle aldre som kjører skateboard, sparkesykkel eller BMX-sykkel, tross regnværet som har gjort betongunderlaget veldig glatt.

Liker aktiviteten

– Jeg syns det er artig å se at det er så mange her, og at folk ikke bare sitter inne foran PC-skjermen.

Paal tror at det eneste som kan være negativt med at det er så mange på banen, er at det fort kan bli dratt med grus og småstein på banen.

– Det er ikke særlig bra når man kommer i høy fart og treffer en stein, men det er heldig vis enkelt å koste bort. Ellers er det bare å være oppmerksom, slik at man ikke kjører på hverandre.

Utstyrsbua er også til stede for å leie ut sykler, skateboard og hjelmer til de mange unge som besøker skateparken.

Kommunalt tiltak

Både parken og utstyrstilbudet er en del av den sterke ungdomssatsingen i Verdal kommune. På åpningen av skateparken var ordfører Bjørn Iversen til stede og holdt en tale til ungdommen som skulle ta i bruk det nye fellesarealet.

– Jeg er veldig fornøyd med den nye skateparken vi har fått, og den jobben kommunen gjør for at vi skal ha et skikkelig fritidstilbud, avslutter Paal.

Designet av en norgesmester

På åpningsdagen var også Henning Braaten (36) til stede. Braaten er fire ganger norgesmester i street skating, og har designet skateparken som er blitt bygd på Verdal. Han og noen andre fra norgeseliten i skating viste noen triks for publikum, og ble igjen for å gi autografer.

Filter