Lar du deg inspirere av folkefesten langs løypa i Tour de France?

Muligheten byr seg når Arctic Race of Norway passerer gjennom Namsos, Steinkjer, Verdal og Levanger, på veg til Trondheim. Sparebank 1 SMN og Arctic Race utlyser nå en konkurranse i samarbeid med Steinkjer-Avisa og Trønder-Avisa. Det beste innslaget vinner 10.000 kroner som kan gå til et lag eller forening.

– Det skjer ikke ofte at millioner at tv-seere følger et arrangement som foregår i Trøndelag, så dette er en strålende mulighet til å finne på noe morsomt som også viser fram byen eller bygda di på en fin måte, sier sjefredaktør Sivert Rossing i Trønder-Avisa.

Det er altså tre ganger 10.000 kroner som deles ut. Vinnere kåres i både Namsos, Steinkjer og Verdal/Levanger.

Slik er etappen

Namsos, Sjøåsen, Namdalseid og Vellamelen, så over Sør-Beitstad før de kommer inn til Steinkjer. Der fortsetter rytterne til Ogndalsveien, Byafossen, Strukstadlia og Henningveien. Deretter vil etappen gå langs Leksdalsvatnet, og etter hvert Stiklestad. Det blir over Blommen/Leirådalen og videre opp Øksnesbakken. Deretter blir det retning med Reinslia før rytterne skal ha en runde i Levanger sentrum før de skal opp til Skallstuggu hvor målgang venter.

Arrangørene vil gjerne vite om flest mulige innslag på forhånd, slik at TV-kameraene i helikopteret kan fange det opp. Derfor ber vi om at alle som har lyst til å finne på noe, sier fra så fort som mulig. Da øker sjansen for at det havner på TV, forklarer NA-redaktør Kim Riseth.

Rundt løypa i Sandnessjøen var det mange som hadde forberedt seg godt i 2016

Malin og Bård Pettersen delte ut gratis mat til Arctic Race-tilskuere ved butikken deres i Eidkjosen i 2021

Ting du har lyst til å finne på melder du inn på vårt tips-skjema. Samme skjema er det du bruker for å laste inn videoer av innslaget ditt på selve rittdagen.

Send inn dine bidrag her

Du er med å bestemmer hvem som vinner

Vinneren stemmes fram blant alle videoinnslagene som samles inn fra sykkelrittet, både de som er på TV-sendingene, det Trønder-Avisa og de andre avisene fanger opp, og de videoene folk sender inn selv.

Premien går til et lag eller en forening

Trønder-Avisa er sammen med de andre Amedia-tilknyttede avisene på Helgeland og i Trøndelag mediepartner for Arctic Race, og står bak konkurransen. Pengepremien kommer fra Sparebank 1 SMNs fond for samfunnsutbytte og levende nabolag. Premien utbetales til et lag eller forening, enten din egen eller den du velger.

11. - 15. august

11. august starter årets utgave av Arctic Race i Mo i Rana, og den tredje etappen lørdag 13. august starter på Festplassen i Namsos, og går videre gjennom Steinkjer, før det hele avsluttes i Levanger denne dagen. Hele rittet sendes direkte fra starten klokka 1330. TV-sendinga går direkte på TV2, Eurosport og i 11 land, mens hele 190 land har tilgang på TV-rettigheter.