Gå til sidens hovedinnhold

Flere tatt i kontroll ved midnatt

God morgen! Nattens hendelse har vært preget av stor dramatikk. Gult farenivå for flom- og jordskredvarselet vedvarer.

VERDAL: Politi og brannvesen var raskt på stedet etter melding om brann i et bolighus kl. 00.50 i natt. Personen som bodde i boligen skal ha blitt vekket av røykvarsleren og kom seg ut i tide. Kort tid etter varslingen om brannen sto huset i full fyr.

Les hele saken her: Bolighus totalskadd i brann i Verdal: Beboer våknet av røykvarsler og reddet seg ut fra andre etasje

Utenom den svært dramatiske brannen, har det vært stille i Nord-Trøndelag denne natten. Utrykningspolitiet har likevel hatt en del å henge fingrene i.

Klokken 00.09 gjennomførte politiet trafikkontroll på Fleskhus i Verdal. Dette var en laserkontroll i 70-sona og resulterte i ni forenklede forelegg, der høyeste hastighet lå på 86 km/t, forteller operasjonsleder Ove Tokstad.

Klokken 03.44 mottok politiet en melding om at en grevling var påkjørt i Follafoss. Det skal ikke ha vært skade på bil eller person.

– Personen fant ikke grevlingen der og da, men mente det måtte ha gått galt. Viltnemnda er kontaktet, opplyser Tokstad.

Den evigvarende studentfesten fortsetter i Trondheim. Operasjonslederen bekrefter at det har vært mye høy musikk, bråk og feststøy også i natt.

Jordskredfaren fortsetter

Etter en regntung torsdag med fare for både flom- og jordskred, er det gledelig å opplyse om at i dag skal endelig utværet bryte opp.

Det er mulighet for noen regndråper ut dagen, men yr.no melder at det er greie sjanser for at det blir oppholds allerede fra klokken 09.00 i dag. Med andre ord: ikke la regntøyet ligge hjemme.

Yr.no melder også fortsatt gult farenivå for flom- og jordskred, men ifølge varsom.no skal faren minke utover dagen i tråd med at regnet avtar.

Koronasmitte

VGs oversikt viser at det er registrert totalt 685 nye smittetilfeller i Norge det siste døgnet. Dette er 73 tilfeller mer enn foregående døgn, og 144 flere tilfeller enn gjennomsnittet de sju foregående dagene, som lå på 541.

I Trøndelag har 36 personer blitt registrert smittet det siste døgnet, dette er mer enn en dobling fra det foregående døgnet som lå på 16 smittetilfeller. Så langt er 6053 personer registrert smittet i Trøndelag siden pandemien nådde Norge.

Skogbrann 24 ganger større

Skogbrannen «Caldor», som vi meldte om i gårsdagens rapport, har vokst seg 24 ganger så stor på bare to dager, melder VG.

CNN melder at 16.380 innbyggere i El Dorado County i California har evakuert hjemmene sine på grunn av skogbrannen, som nå er på over 250 kvadratkilometer.

Dette skjer i T-A nå

Bostyret etter Høyer-konkurransen i Steinkjer var ute av stand til å gjøre opp for seg i slutten av 2020 eller begynnelsen av 2021, ifølge innberetning.

Les også

Høyer Steinkjer AS er slått konkurs: – Jeg er lei meg, men jeg måtte gi opp

Den enorme økningen i antall vaksinedoser de neste to ukene kan gjøre at Trøndelag langt på veg når befolkningsimmunitet. Men da må trønderne møte opp.

Les også

Nesten 400 prosent økning i vaksinedoser i flere kommuner: – Vil ta et stort jafs mot befolkningsimmunitet, men da må folk møte opp!

Kommentarer til denne saken