Det har vært en rolig natt i norddelen av fylket i natt forteller operasjonsleder hos politiet i Trøndelag Anlaug Oseid.

Ifølge Oseid har det bare vært to hendelser som er verdt å nevne for allmennheten.

– En patrulje stanset i natt en bil i Kirkegata i Levanger. Føreren av bilen hadde ikke gyldig førerkort og det var en avskiltingsbegjæring på kjøretøyet, forklarer Oseid.

Hun vet ikke hva som er årsaken til at det lå inn en avskiltingsbegjæring på bilen, men forteller at føreren av bilen, som var en mann i 20-årene, blir anmeldt for kjøring uten førerkort og at skiltene ble skrudd av på stedet.

Litt senere i natt rykket også en patrulje ut til Steinkjer da de hadde fått melding om en innbruddsalarm i Inntrøndelag tingrett.

Politiet var raskt på stedet, men så ingen tegn til innbrudd.

– Både politi og vekter gikk en runde i bygget, men fant ingenting.

Trolig er det snakk om at det har vært en teknisk feil på alarmsystemet.

Dette kan du lese hos T-A.no i dag:

Politiet slo full alarm da en mann i 30-årene ble funnet død i Verdal 3. november. En av grunnene til det var at avdøde ble funnet innrullet i et teppe.

Flere lokale dropper i år Black Friday-tilbudet: – For oss handler det også om at vi ikke har mulighet til å bli med og presse ned prisene på den måten., sier Stina Abelsen ved Verdal pølsemakeri i Leklemsåsen.

På få år har snittet på avvik, som hovedsakelig dreier seg om spillerlogistikk, gått fra 700 til 1600. Før innherredsklubbene samles på klubbforum torsdag håper Randi Martinsen i kretsstyret at klubbene forstår alvoret av situasjonen: – Hovedbudskapet vårt er at vi står foran en avgjørende sesong.

Meteorologene med gladmelding

Meteorologisk institutt melder i dag at det vil bli en sørøst stiv til sterk kuling utsatte steder i Trøndelag.

I tillegg kommer det med en gladnyhet – sol!

Meteorologene melder at det blir oppholdsvær og perioder med sol i Trøndelag i dag. Ifølge yr.no vil temperaturen ligge like over frysepunktet med 1–2 grader på Innherred.

Disse veiene er stengt

Fv. 6992 Heltuv (kryss) i Steinkjer og Fv. 6992 Ulven (kryss) i Steinkjer er stengt mellom kl. 06.00 og 18.00 onsdag, torsdag og fredag denne uka.

Årsaken er vegarbeid på stedet.

Buss og utrykningskjøretøy kan passere.

Også Fv. 6982 Nordberg (kryss) og Fv. 6982 Østvik (kryss) i Steinkjer er stengt i korte perioder mellom kl. 07.00 og 18.00 onsdag, torsdag og fredag.

Ifølge Statens vegvesen er det manuell dirigering på stedet og omkjøring via Vestvikvegen er skiltet.

Årsaken er asfaltarbeid.

Nattens viktigste hendelser fra landet

Delvis utsolgt for diabetesmedisin

Legemiddelverket har undersøkt om diabetesmedisin er blitt skrevet ut på blå resept til folk som vil gå ned i vekt. En slik medisin er delvis utsolgt. Det dreier seg ifølge Aftenposten og TV 2 om Ozempic. Legemiddelverket opplyser at salget har tre- til firedoblet seg siden i fjor, melder TV 2. De fleste får legemiddelet for behandling av diabetes type 2 og på blå resept. Samtidig er mer enn 20 prosent av salget nå på hvit resept, der pasienten betaler alt selv.

– Det er rimelig å tro at dette er pasienter som får legemiddelet foreskrevet som slankemedisin, sier overlege i Legemiddelverket Ingrid Aas til kanalen.

Det melder NTB.

Fellesforbundet sier ja til lakseskatt

Fellesforbundet har snudd og ønsker nå grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen, gitt at regjeringen kommer dem i møte på en del justeringer i forslaget. Klassekampen har snakket med flere LO-kilder og skriver at det denne gangen kommer til å bli et klart ja til grunnrenteskatt for oppdrettsnæringen.

Nøkkelen ligger ifølge avisa hos Fellesforbundet. Forbundsleder Jørn Eggum bekrefter at de har snudd. Det begrunner han med at forslaget til Ap-/Sp-regjeringen er bedre enn det regjeringen ledet av Erna Solberg (H) i sin tid la fram.