(Trønderdebatt)

Ifølge Trønder-Avisa er Frp et populistparti. Jeg og Frp jobber hver dag for å bringe politikerne og velgerne nærmere hverandre. Det gjør vi gjennom å snakke så folk flest forstår, ved å snakke om hverdagslige utfordringer og gjennom å være tilgjengelige for folk sine innspill. Om det å være populist er å bry seg om hva vanlige folk, og ikke eliten mener, har vi ingen problemer med å bli omtalt som det. Vi har alltid hatt denne tilnærmingen uavhengig av hvem som har vært leder i partiet.

Les også

Frp er igjen et populistparti

Istedenfor å stille kritiske spørsmål til partier som Ap, Sp og Høyre om hvordan Norge har kommet i denne situasjonen, eller hvorfor man gjør så lite for å hjelpe folk og bedrifter, brukes energien på å angripe Frp og andre partier som etterlyser handling. Det utvises en rørende omsorg fra Trønder-Avisa og andre medier for de partiene som nekter å innrømme at også europeiske og norske politikere har et ansvar for energikrisen.

Jeg mener at utbyggingen av de to siste utenlandskablene var en tabbe. Dette mener Trønder-Avisa er «et håpløst forenklet og lite konstruktivt utsagn». Fakta er at disse to kablene økte eksportkapasiteten med 45 prosent, og strømprisen med 25 prosent ifølge en ny analyse. Ingen vil heller diskutere det faktum at Tyskland og EUs totalt uansvarlige klima- og energipolitikk har gitt Putin energivåpenet i hånd. Minst fire amerikanske presidenter advarte Tyskland på det sterkeste.

Det har utviklet seg en «rørende» konsensus mellom svært mange norske medier og de største politiske partiene om at Putin har skylden for alt. Vi er helt enig i at han har skylden for mye, men vi politikere har selv et medansvar for at det har gått som det har gått.

Trønder-Avisa går heller ikke av veien for å spre direkte løgner. Jeg har aldri sagt at 44 milliarder kroner er lommerusk, selv om jeg mener vi bør innføre makspris på 50 øre og dekke 100 prosent over det. Men jeg har sagt at tre milliarder kroner til bedriftene er lommerusk. Det står jeg helt og holdent for. Bedrift etter bedrift har slaktet ordningen regjeringen har presentert. Bare tre prosent av bedriftene får nytte ordningen og tilbakebetalingsbeløpene er altfor små.

Bedrifter går allerede over ende og det kommer til å bli mange flere. Inflasjonen kombinert med en kraftig økning i rentene kan fort bringe landet inn i resesjon fordi dette er en massiv inndragning av kjøpekraft. Dette er ikke statens penger men folkets penger og vi mener de skal få mer tilbakebetalt. De ekstreme prisene er en ekstrabeskatning og senest i dag kunne NRK fortelle om beregninger fra Energi Norge som viser at dette vil gi minst 70 milliarder kroner i ekstrainntekter til staten. I tillegg håver kommuner og fylkeskommuner inn store ekstrainntekter på de skyhøye prisene.

FrP mener selvsagt vi skal spare penger også. Vi burde legge ned fylkeskommunen, stanse elektrifisering av sokkelen, som minst vil koste 50 milliarder kroner, har null klimaeffekt og høyere strømpriser for folk og bedrifter på land. Vi bør også få bistandsbudsjettet ned på FNs anbefalte nivå. Bare der kan vi spare inn over ti milliarder kroner og få mer kontroll med hva pengene som er igjen brukes til.

Trønder-Avisa omfavner Dagbladets nedrige angrep. Det sier egentlig det meste, iallfall at den kritiske journalistikken overfor makta er borte.