Fylkesordføreren er sikker på at det ikke blir breddefotball neste år – kretslederen er mer optimistisk

Fylkesordfører, Ap-topp og engasjert fotballpappa Tore O. Sandvik er svært pessimistisk på vegne av breddefotballen, også neste sesong.

Fylkesordfører, Ap-topp og engasjert fotballpappa Tore O. Sandvik er svært pessimistisk på vegne av breddefotballen, også neste sesong. Foto:

Ap-topp Tore O. Sandvik mener regjeringens linje tyder på at det ikke blir breddefotball før i 2022. Jan-Roar Saltvik i NFF Trøndelag er ikke like pessimistisk.

DEL

I et innlegg på Trønderdebatt, samt i en epost sendt til NTB, anklager Tore O. Sandvik regjeringen for å ha lagt lista for høyt for når voksne i bredden kan komme i gang med kontakttrening igjen.

– Det er bare å erkjenne. Regjeringen vil forby breddefotball for de over 20 år i ett år til, noe som rammer dagens 19-åringer neste år. Både denne sesongen og neste sesong blir avlyst, skriver Sandvik.

Sandvik er fylkesordfører i Trøndelag – i tillegg til å være engasjert fotball-pappa i Byåsen.

– Da er det bare å glemme neste sesong

Han mener linja regjeringen har lagt seg på innebærer at det må foreligge en vaksine før fotballen kan åpnes for fullt, og at dét, ifølge Folkehelseinstituttet, vil ta minst ett år.

Dermed mener Sandvik altså at også 2021-sesongen kan ryke.

– Med tanke på argumentasjonen som er lagt til grunn, er det umulig å tenke noe annet. Regjeringen definerer denne aktiviteten som smittefarlig – stikk i strid med uttalelsene til fagmyndighetene og erfaringene fra hele Europa, hvor fotballen ruller og går mange steder. Og hvis man legger deres definisjon til grunn, er fotballen like smittefarlig om ett år, og da er det bare å glemme neste sesong for bredden, mener Sandvik.

– For fotballreglene vil ikke forandres. Og det er ingen som tror viruset forsvinner mirakuløst av seg selv. Da er det kun en vaksine som hjelper, legger Ap-toppen til.

Mener det er feil å nekte bredden

Fylkesordføreren er klar på at han mener fotballen ikke bryter smittevernreglene. Og at det derfor blir feil å nekte bredden kontakttrening og kamp:

– Ikke trenger fotballen unntak fra énmetersregelen, siden den ikke brytes i fotballkamper. Arealet er for stort og kontakten for sjelden og for kortvarig. Det er helsemyndighetene enige om, likevel gjentar statsministeren til det kjedsommelige at breddeidretten for voksne må være stengt fordi man ikke kan gi unntak fra énmetersregelen.

Sandvik er redd for stort frafall som følge av at breddefotballen ikke kommer i gang:

– Vi har allerede sett konsekvensene av at aktiviteten har vært stoppet i år. Hva er konsekvensene dersom det blir sånn i ytterligere ett år? Nå snakker vi mest om fotball, fordi det er sommersesong, men det er minst like alvorlig for håndball og ishockey og andre lagidretter som skulle ha vært i gang for fullt nå.

Kretsen er mer optimistisk

Jan-Roar Saltvik, leder i NFF Trøndelag, er klar på at kretsen planlegger ut ifra at det blir sesong neste år.

– Jeg tror ikke det er grunn til å være så pessimistisk og si at det ikke blir noe breddefotball i 2021. Det er sannsynligvis ikke mulig å få til seriespill nå i høst, men vi har et realistisk håp om at vi kommer i gang med fullkontaktstrening i løpet av høsten, og at det vil være mulig med noen form for cup eller turnering i løpet av vinteren, sier Saltvik.

– At vi kommer til å ha en del restriksjoner også i 2021 er vi forberedt på, men vi har tro på at bredden trener og spiller for fullt neste år, sier kretslederen.

– Smittevernveilederen gjelder

NTB har kontaktet regjeringen og Helsedirektoratet for å få en avklaring på om det stemmer at énmetersregelen ikke brytes i fotballkamper, og bedt om en reaksjon på påstanden om at neste sesong ligger an til å ryke.

Helsedirektoratet opplyser til NTB at smittevernveilederen for idretten fortsatt gjelder, og at det der slås fast at voksne skal holde én meters avstand under trening når smittenivået er gult slik det har vært i Norge i flere måneder.

(Trønder-Avisa / NTB)

Artikkeltags