Gremmes av angrepsspillet: – Dette var dårlig

LITE FLYT: Runa Heimsjø Sand slår oppgitt ut med armene i det Nordstrands Marthe Lines kommer seg gjennom LHK-forsvaret nok en gang. LHK slet gjennom store deler av kampen.

LITE FLYT: Runa Heimsjø Sand slår oppgitt ut med armene i det Nordstrands Marthe Lines kommer seg gjennom LHK-forsvaret nok en gang. LHK slet gjennom store deler av kampen. Foto:

Forventningene var store foran årets første hjemmekamp, men Levanger Håndballklubb skuffet både seg selv og hjemmefansen mot Nordstrand. Gjestene vant 25–17.

DEL

LEVANGER: Søndag fikk Levanger Håndballklubb en perfekt start på sesongen da opprykksfavoritten Follo ble slått 33–28. Onsdag var det duket for sesongens første hjemmekamp i Trønderhallen, det mot Nordstrand som også rykket opp til 1. divisjon foran årets sesong. De tapte med fire mål mot Volda søndag.

Stor nedtur

Forventningene blant LHK-fansen var derfor store foran sesongens første hjemmekamp, der LHK hadde et lite favorittstempel. Men LHK fant aldri helt flyten hverken offensivt eller defensivt, og måtte se at Nordstrand stakk av med seieren. Nordstrand vant 25–17.

– Dette var dårlig. Det er ikke det at vi står så galt i forsvar, men vi spiller altfor dårlig framover. Vi klarte aldri å finne helt ut av det, og hadde utrolig mange unøyaktige pasninger. Vi burde ha ledet med to-tre mål til pause – istedenfor ligger vi under med tre – og det er vår egen skyld, sier Thomas Engen.

LHK-treneren legger så til.

– Jeg føler ikke at vi møter et så bra lag, så det er en stor nedtur fra søndagens Follo-kamp, sier Engen.

– Tok dere litt for lett på motstanderen i og med at det gikk såpass bra mot Follo?

– Nei. Vi har snakket veldig mye om det at vi møter ikke noen dårlige lag i år. Alle lagene kan slå alle, og det er den store forskjellen fra 2. divisjon. Nordstrand er god i forsvar, men når vi går så langt ifra konseptet som vi gjør i dag forhold til etablert angrepsspill, så blir det mye tilfeldigheter, sier LHK-treneren.

– Hvorfor blir det så mange skuddbom?

– Jeg mener spillerne må ta litt eieransvar til avslutningene sine. Vi trener og spiller på et bedre nivå enn det her sist søndag og resten av uka. Så det at det blir en dårlig dag handler kanskje litt om nerver. Det var mange som var nervøse før første hjemmekamp, men igjen. Vi har ingenting å tape i denne divisjonen. Vi må bare kline til. Det er skuffende at vi ikke gjør det bedre i dag, sier Engen.

SKUFFET: LHK-trener Thomas Engen var lite fornøyd etter nederlaget mot Nordstrand.

SKUFFET: LHK-trener Thomas Engen var lite fornøyd etter nederlaget mot Nordstrand. Foto:

1. divisjon kvinner håndball: Levanger HK - Nordstrand 16. september kl. 18.00.

Slet med rytmen

LHK slet med sine avslutninger gjennom store deler av kampen, og etter seks minutter lå vertene under 0–2. Sju minutter var passert da Runa Heimsjø Sand satte inn LHKs første mål for kvelden. Lagene fulgte hverandre tett de neste minuttene, og da 14.36 minutter ble passert var LHK i tet for første gang i kampen. Stillingen var da 7–6.

Dette ble også den eneste gangen LHK ledet i kampen.

LHK slet med rytmen både i det offensive og defensive spillet. Offensivt var det altfor mange svake avslutninger, mens Nordstrand kom seg lett gjennom LHK-forsvaret. Nordstrand var klart beste i begge fasene av spillet, og til pause var stillingen 10–13.

Endelig ble det gullfeiring: – Ikke forberedt på det her

Skuffet

Kampen fortsatte i samme spor minuttene etter hvilen. LHK fant aldri helt flyten i spillet sitt, og med kvarteret igjen lå vertene under 13–19.

LHK bedret seg noe det siste kvarteret, men ikke nok til å få med seg poeng. Nordstrand hadde relativt god kontroll og vant fortjent 25–17.

– Vi får aldri helt flyten på det. Vi ble litt for utålmodige, og gjør litt motsatt av det vi gjorde mot Follo. I dag gikk det rett og slett ikke stang inn, sier Runa Heimsjø Sand.

Steinkjer-jenta ble nok en gang LHKs mestscorende spiller. Hun scoret sju mål. Tirsdag kveld skrev hun under på en 1 + 1 kontrakt med LHK.

Dermed står LHK med to av fire mulige poeng etter sesongens to første seriekamper.

Søndag venter en ny hjemmekamp for LHK. Da er det cupkamp mot Byåsen. Trønder-Avisa sender også den kampen.

Artikkeltags