Gå til sidens hovedinnhold

Grongs største barnehage i karantene etter ny smitte

Én person testet positivt onsdag, og smittesporing er igangsatt. Det er foreløpig ukjent hvor smitten stammer fra, men alle barn og ansatte i Rønningen barnehage er nå satt i karantene.

GRONG: En ny person har testet positivt for korona i Grong onsdag. Det opplyser kommunen i en pressemelding onsdag kveld.

Personen er satt i isolasjon og smittesporing er igangsatt. Ansatte og barn ved Rønningen barnehage er satt i karantene.

Ordfører Borgny Grande bekrefter overfor Trønder-Avisa at alle barn og ansatte fra barnehagen nå er i karantene. Ordføreren har foreløpig ikke tall på hvor mange personer dette omfatter, da hun nettopp har fått beskjed om smittetilfellet, smittesporing er nettopp igangsatt.

– Det er den største barnehagen vi har. Det er mange som blir satt i karantene, men vi vet ikke omfanget av hvor mange som er smittet, sier Grande, og understreker at bare én person tilknyttet barnehagen har fått påvist smitte.

Ifølge kommunens hjemmesider har barnehagen tre avdelinger, og plass til 45 barn. Det er foreløpig ukjent om smittetilfellet kan knyttes til tidligere kjente tilfeller.

Fire personer i Grong har fått påvist smitte de siste 14 dagene, og senest var det et nytt smittetilfelle den 16. januar.

– Det er spennende å se smitteveiene og hvor alvorlig og omfangsrikt det er. Det er aldri artig med Covid-19. Samtidig ser vi at det er smitte rundt oss, og det er litt flaks/uflaks om en får smitte, sier Grande.

– Vi vil gjerne ha åpent mest mulig, men det er en risiko da, når folk møtes. Jeg tror det er veldig viktig at vi har åpent det som er mulig å ha åpent, sier ordføreren.

– Vil smittetrenden de siste fjorten dagene påvirke lokale restriksjoner fremover?

– Vi mente at vi hadde god kontroll tidligere, og har ikke hatt ekstra, lokale restriksjoner. Nå er det litt uoversiktlig, og jeg kan ikke si det ene eller andre. Vi jobber etter føre var-prinsippet, og heller være litt forsiktig enn å sette opp for mye. Vi skal ta en runde i kriseledelsen i morgen tidlig, når vi begynner å ha oversikt, sier Grande.

Kommentarer til denne saken