Han er mest kjent som som daglig leder i TMM. Nå gir Hans Petter Sundal (61) ut egenkomponert musikk

I DET SKJULTE: Lokaltv-guruen Hans Petter Sundal har i alle år sittet hjemme med sine gitarer og keyboards og komponert musikk.

I DET SKJULTE: Lokaltv-guruen Hans Petter Sundal har i alle år sittet hjemme med sine gitarer og keyboards og komponert musikk. Foto:

Av

Skrev musikal som tenåring. Fant tilbake til gamle kunster i studio i Verdal.

DEL

LEVANGER: – Jeg fikk studiotid i Lydhagen i 60-årsgave i fjor. De som sto bak den visste hva som foregikk i hodet mitt og hjemme hos meg selv. Jeg har alltid komponert musikk. Og leker å skrive tekster. Nå er jeg snart i mål, smiler han.

Prosjektet kalt «Inntrykk» blir gjort tilgjengelig på alle kanaler om en måneds tid. Det består av seks komposisjoner – tre instrumentale og tre med vokal. To synges av Leif Terje Nilsen. En av Vigdis Fossum Olsen.

Bandet Bizzare

–Musikken er arrangert av meg selv i kompaniskap med Lydhagens Tony Waade som også spiller trommer og piano – med Arild Moe på akustisk gitar og Øyvind Andreassen på elgitar, forteller lokal-tv-guruen som i alle år har gått rundt med en musiker i magen.

– Jeg hadde en fin opplevelse med «Aras nederlag», som jeg skrev som en musikal da jeg var 16-17 år. Noen år etterpå ble den satt opp av Levanger amatørteaterlag i Festiviteten. Den ble også gitt ut på vinyl av Bjørn Lyngs Stark Productions, minnes Hans Petter.

På den tida spilte han også gitar og keyboards i bandet Bizzare som spilte til dans i distriktet.

NÆRMER SEG: Bjørn Lyng (t.v) var sentral da «Aras nederlag» ble gitt ut for 40 år siden. Tony Waade (t.h) er sentral når «Inntrykk» gis ut om en måneds tid. Artisten bak begge utgivelsene er Hans Petter Sundal.

NÆRMER SEG: Bjørn Lyng (t.v) var sentral da «Aras nederlag» ble gitt ut for 40 år siden. Tony Waade (t.h) er sentral når «Inntrykk» gis ut om en måneds tid. Artisten bak begge utgivelsene er Hans Petter Sundal. Foto:

Dempet melankoli

– Men det var kun på hobbybasis. Hadde ingen ambisjoner. Har kanskje litt mer av dem nå, innrømmer Sundal.

Dempet melankoli med vakre melodilinjer på piano er det som dominerer de fleste av komposisjonene på «Inntrykk». Spesielt «Til henne» gjør inntrykk som en liten perle – som skapt for samspill med et symfoniorkester – om den anledningen skulle by seg.

«En høvdings død» er smått mektig i sin folkemusikk-aktige marsjtakt. Komposisjonen som skiller seg ut er «Jon og lille Lill» - som står fram i en mer progrockete drakt. Men fellesnevneren for alle de seks musikkstykkene som spilles ut, er de åpenbare mulighetene for fyldig orkestrering og litt røffere anslag.

OPP FRA OSLO: Vigdis Fossum Olsen er Hans Petter Sundals søskenbarn og er er erfaren vokalist som bidrar på "Inntrykk".

OPP FRA OSLO: Vigdis Fossum Olsen er Hans Petter Sundals søskenbarn og er er erfaren vokalist som bidrar på "Inntrykk". Foto:

Relanserer «Aras nederlag»

– Komposisjonene er skapt av bilder i meg selv. Selv om en kanskje kan mistenke at tekstene er inspirert av mitt eget liv, er det ikke slik. Når det er sagt er jeg nå så gammel at jeg har et og annet å fortelle om livet, smiler 61-åringen.

– Samtidig som «Inntrykk» gis ut, relanseres også «Aras nederlag» i remastret utgave. Hans Petter har i sum komponert musikk som virkelig fortjener oppmerksomhet, mener Tony Waade og Bjørn Lyng.

Waade har arrangert og produsert «Inntrykk». Lyng er mannen bak Stark Productions som ga ut «Aras Nederlag».

Artikkeltags