Håndballfesten i Verket er avlyst: - Vi ser ikke noe råd for å arrangere i den situasjonen vi er i nå

Fra Rørosbanken yngres cup i håndball skulle vært arrangert i oktober. Nå er håndballfesten avlyst som følge av koronaviruset.

Fra Rørosbanken yngres cup i håndball skulle vært arrangert i oktober. Nå er håndballfesten avlyst som følge av koronaviruset. Foto:

- Det har vært en lang prosess, men vi har hele tiden hatt fokus på å ta den riktige avgjørelsen sier Anne Mjelva, daglig leder i Røros idrettslag.

DEL

(Arbeidets Rett) Første helgen i oktober skulle Verket Røros igjen fylles med 1500 håndballglade barn og voksne. I løpet av tre dager skulle det spilles 300 kamper, tusenvis med porsjoner havregrøt skulle fortæres, tårer skulle felles og jubelbrøl skulle høres over hele Verket. Men Coronaviruset har dessverre satt en stopper for gjennomføringen av årets RørosBankenYngres Cup, den åttende i rekken.

Etter samråd med både kommuneoverlegen og daglig leder i Idrettslaget, har styret i håndballgruppen besluttet å avlyse cupen.

Økonomiske konsekvenser

- Vi kan ikke legge skjul på at Yngres Cup har en enorm betydning for Røros IL håndball. Arrangementet genererer et stort overskudd som vi er avhengige av, og det vil nok merkes økonomisk sett i år, sier cup-general Samareh Granqvist.

Hun leder 20 frivillige med hver sine arbeidsområdet, som utgjør cup-komiteen.

- Det har vært en vanskelig avgjørelse å ta med tanke på hva det betyr for våre spillere, alle ungene og alle lagene. Vi har ventet i det lengste med håp om å få lov til å arrangere. Vi har håpet at retningslinjene for maksantallet på deltakere skulle økes og gjøre det enklere å arrangere. Men sånn ble det ikke, det ble heller motsatt av det vi håpet på. Det blir vanskelig å gjennomføre på de premissene, sier Granqvist.

Myndighetene meddelte i starten av august at maks antall på arrangement ikke økes fra 200 og at 1-meters avstanden fortsatt skal overholdes til enhver tid. I tillegg sier NHF sine retningslinjer blant annet at det kun er tillatt å spille kamper innenfor regionens grenser.

Stor interesse

Påmeldingen til Rørosbanken Yngres Cup starter 1. februar hvert år, og i år var ikke noe unntak. 131 lag fra Steinkjer i nord til Elverum i sør hadde meldt seg på cupen, og 60 lag sto på venteliste.

- Interessen har også i år vært helt enorm, og da er det enda kjipere å måtte gi beskjed om at det ikke blir, sier Granqvist, men legger til at de møter forståelse for avlysningen hos de påmeldte.

- Det har vært mange spørsmål fra påmeldte lag om vi kommer til å gjennomføre cupen eller ikke. Det er klart at både barn og voksne er ivrig etter å spille kamper igjen med den lange pausen vi har hatt. Heldigvis starter serien som planlagt, så noen kamper vil det forhåpentligvis bli i høst.

Ser framover

RørosBanken Yngres Cup har siden oppstarten i 2012 vokst seg til å bli en av Midt-Norges største håndballcuper. Selv om avlysningen nå kom i år, ser idrettslaget og cupkomiteen framover.

- Vi ser framover og håper at viruset kommer under kontroll så vi kan komme tilbake til hverdagen. Planleggingen for neste års cup går som normalt, og vi ønsker velkommen til å melde seg på 1. februar 2021, sier Samareh Granqvist.

- Cupen skal bestå etter korona også.

Artikkeltags