Øverst på sportssiden i Trønder-Avisa står det «Trønder Avisa er levende engasjert i nord trøndersk idrett». Men for oss som leser både T-A og Namdalsavisa, så er det ingen tvil om at det er Namdalavisa som er levende opptatt av lokal idrett.

For den som fikk T_A inngitt med skje av foreldrene, allerede fra da Steinkjer på 60-tallet var i Norgestoppen i fotball, og hatt anledning til å samarbeide med sportsjournalister i T-A som Arnulf Gotvasli, Thorleif Sandmo, Normann Ryan jr., Hanne Talsnes Heggdal m.fl., så er det begredelig å oppleve at sportssidene i T-A lenge har bestått av 1–2 sider sport, også mandager. I slutten av mars er det jo overgangen fra vinteridrett til sommeridrett, men likevel er det lite sport på trykk. Noe mere er på nett, men jeg lurer på om idrettsinteresserte lesere er fornøyd med dekningen.

Lørdag var det en vellykket storfest i Vukuhallen, og de skal ha mye skryt for at de med godt vakthold og gode skjenkerutiner gjennomførte et flott arrangement for nærmere 2000 gjester.

Samtidig går det 71. Flyktningerenn mellom Nordli og Gäddede med ca. 1000 løpere over to dager, + ledere, foreldre og annet publikum, og ikke minst over 250 arrangører.

Da blir jeg provosert når T-A finner plass for 15 bilder av «Disse var på Vuku-fest», mens det verken mandag eller tirsdag er funnet plass for bilder og/eller omtale av vinnerne av årets Flyktningerenn, til tross for at nærmest hele verdenseliten fra langløps-verdenscupen deltok. Torsdag 23. mars hadde T-A en knapp kvartside om «Sterkt startfelt i Flyktningerennet», så det skulle være kjent for sportsredaksjonen. All ære for en flott artikkel med ukrainske Halyna i tirsdagens T-A, lånt fra NA, men det var altså ikke plass for noe annet skistoff.

Jeg lurer på om dette er en ny kulturpolitikk i T-A, der man har gått over fra å dekke idrettsarrangement i Nord-Trøndelag til å dekke storfester med bilder av øl-drikkende festdeltakere? Dog gis det god plass når T-A omtaler utfordringene som damefotballen i Levanger har.

For øvrig: Emil Persson vant herreklassen og Ida Dahl dameklassen i helgas Flyktningerenn. Begge er i ledelsen sammenlagt i langløpsverdenscupen. Lesere som ønsker bilde av vinnerne kan få dette tilsendt ved henvendelse til undertegnede: [email protected].

Juniorklassene ble vunnet av Johannes Sivertsen, Leirådal og Linea Øyesvold Grongstad, Overhalla. Og alle løperne ellers var også veldig godt fornøyd med helga!