Gå til sidens hovedinnhold

Har sendt ut gult farevarsel – venter kraftige vindkast torsdag

Meteorologisk institutt melder at det er ventet sterk kuling (20 meter i sekunder) på utsatte steder i Nord-Trøndelag torsdag. Det kan komme kraftig vindkast på 27–32 meter i sekundet.

Dette er så pass kraftig at det er sendt ut gult farevarsel. Det betyr blant annet risiko for strømstans på grunn av trefall, utfordrende kjøreforhold og snøfokk i fjellet og redusert sikt

Det er primært fjellområdene øst i Nord-Trøndelag, mot grensa til Sverige og kystområdene, er utsatt.

Vinden ventes å avta natt til fredag.

Flere farevarsel i landet

Bøttevis av nedbør i sør, isproblemer i nord og kraftig vind både i sør og nord. Et stormsenter i havet i vest setter sitt preg på været de neste dagene.

«Gjør dere klare for full pakke fra kong vinter!» lyder advarselen fra Meteorologisk institutt på Twitter.

Mye snø

Stormsenteret som bygger seg opp fører til at det tirsdag ble sendt ut ulike farevarsler på moderat nivå for store deler av landet.

I Sør-Norge ventes det store mengder nedbør. Noen steder kan det bli opp mot 40 centimeter snø, mens langs kysten kommer det meste av nedbøren som regn. Det er særlig de som skal ut å kjøre som blir bedt om å være forsiktige.

I Agder og i Rogaland er det dessuten ventet mye vind fra natt til torsdag. Det kan bli liten eller full storm på kysten, med lokalt vindkast på 28–33 m/s innover land lyder varselet for Rogaland.

Kommentarer til denne saken