Gå til sidens hovedinnhold

Havbruksnestoren Per Anton Løfsnæs (58) er død

Per Anton Løfsnæs er død, 58 år gammel.

FLATANGER (Namdalsavisa): Næringslivstopp og Bjørøya-nestor Per Anton Løfsnæs døde lørdag ettermiddag etter et illebefinnende.

Det skriver Bjørøya i en pressemelding søndag ettermiddag.

– Det var med sjokk og vemod vi lørdag ettermiddag fikk beskjed om at Per Anton Løfsnæs døde mens han var på sin regelmessige tur til Storfjellet i Flatanger, heter det fra selskapets styreleder Frode Blakstad.

– Etter tidligere helsemessige utfordringer, var nå Per Anton i meget god form – mye på grunn av at han selv hadde stått i spissen for et spleiselag for å få lyssatt stien til toppen av fjellet. På veg ned fra toppen møter han tidligere produksjonsleder i Bjørøya AS, og mens de snakker om smoltifisering, får Per Anton et illebefinnende og livet står ikke til å redde, heter det fra styrelederen.

Per Anton sluttførte styrmannsskolen i 1983, og etter noen år i utenriksfart, begynte han som daglig leder i Bjørøya AS i 1986, en posisjon han har ivaretatt på en glimrende måte i 35 år. I tillegg til å være sentral i utviklinga av Bjørøya AS, har han også vært en meget engasjert samfunnsbygger i Flatanger.

– Hans pågangsmot, vilje til nyskaping og evne til gjennomføring, har vært til uvurderlig betydning. I tillegg har hans gode humør og egenskap som omtenksom og engasjert leder, gjort at han har blitt satt stor pris på av selskapets ansatte og samarbeidspartnere, skriver selskapet.

– Våre varmeste tanker går nå til hans nærmeste, hans kone Ery og barna Ole Martin og Malin med familie, skriver styrelederen.

Kommentarer til denne saken