Gullkokken kokkelerer med stjerner i blikket

Gullvinnende kokk Håkon Solbakk disker opp med de fineste retter og drømmer om Michelin-stjerner.

Vinnerkokken: Namdaling Håkon Solbakk kan skilte med VM-gull og sammenlagt bronse i samme mesterskap. Nå er det kundene ved Nordøst som får glede av hans kokkekunnskaper. Her sammen med kollega Paul Steinar Dalaker.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Rutinerte fingre danderer blader av rosenkål rundt et stykke saftig andebryst. På bladene legges kirsebær før små partikler av tørkede bær drysses over hele retten. Nå mangler bare noen dråper kryddersjysaus før retten kan serveres til en sulten restaurantgjest. Kokk Håkon Solbakk (27) fra Ytre Namdal har full kontroll på kjøkkenet på restauranten Nordøst på Solsiden i Trondheim. I november kokkelerte han og resten av kokkelandslaget for senior seg til to gull og sammenlagt bronse i VM i kokkekunst i Luxembourg. Opplevelsen sitter fortsatt i kroppen, men nå er det førjulskundene som har hovedprioritet.