Intervjuet | Agnes Moxnes

For kunstens skyld

Kritikken er en del av oppdraget vårt. Fordi kunsten og kulturen fortjener det.

Trenger kritikk: – Kritikerne skal ikke være snille mot spel, mener kulturkommentator Agnes Moxnes.  Foto: Adrian Nielsen

TA Helg

Agnes Moxnes pløyer seg fram gjennom korridorene på Marienlyst. Hun holder høy fart, den lyse hårknuten løsner nesten. Plakater med bilder fra «Lykkeland» og på veggene illustrerer det kulturkommentatoren vil fortelle: NRK er et sted der det ikke bare kommenteres, men også skapes kultur. Vi følger den røde ryggen. Hun må vise oss hva som finnes bak den grå, anonyme døra: Radioteateret! Et lett møblert rom der skuespillere helt siden førtiallet har formidlet alt fra Dickie Dick Dickens og verdens farligste mann til Anne Franks Dagbok og uforglemmelige De tre musketerer.