Livet med Ruben

Ruben Stokkeland ble født i 2003 og utviklet seg som småbarn flest. Så stoppet det opp.

Paradis på jord: Når Ruben og familien kommer til hytta ved Langåsdammen, senker de alle skuldrene. Dette er deres paradis på jord. Og når Ruben kan sitte i båten sammen med mamma Rita og pappa Ivar og putre utover vannet, storkoser han seg. Han kan ikke si det til dem med ord, men smil og kroppsspråk sier det meste.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

En februardag i 2003 kommer en liten gutt til verden på St. Olavs Hospital. Ruben blir tatt med keisersnitt fire uker før terminen fordi mamma har fått svangerskapsforgiftning. Han er liten, og har problemer med å ta til seg næring. Ellers er det ingen grunn til bekymring. Lite aner Rita og Ivar Stokkeland om hva livet med deres førstefødte vil by på av opp og nedturer i årene som kommer. Enn så lenge, er babylykken lyseblå.