Fotojakt på dypt vann

Gi Joakim Møller Boneng (35) fra Steinkjer et undervannskamera – og han skaper fotokunst.

Trondheimsfjorden: Minst et par ganger i uka ikler Joakim Møller Boneng seg dykkerutstyret og finner vegen ned i dypet på jakt etter nye skapninger han kan fotografere. Mange av de fargerike undervannsbildene sine har han tatt i Trondheimsfjorden, riktignok litt lenger ut enn dette.  Foto: Johan Arnt Nesgård

«Du blir nesten som en astronaut, med veldig rare skapninger rundt deg.»

TA Helg

Han var en ivrig fotograf, og en enda ivrigere dykker. Så bestemte han seg for å kombinere sine to lidenskaper, og i dag er Joakim undervannsfotograf på hobbybasis. Minst et par ganger i uka ikler han seg dykkerutstyret og finner vegen ned i dypet på jakt etter nye skapninger han kan fotografere. Ofte dykker han sammen med sin ektefelle Laila Tapio Boneng (30). De to har dykket sammen både i Norge og i utlandet.