NM-sjefen

NM i Meråker skal bli en folkefest av dimensjoner. For NM-sjef Bjørg Sissel Kvannli (57) handler det om å skape skihistorie. Intet mindre.

  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Kvikk­søl­vet er i ferd med å syn­ke ned mot mi­nus 20, mens frost­røy­ken sti­ger opp fra Stjør­dals­el­va på ma­gisk vis. Og når sola ba­der tett­ste­det i sol, går det mot en strå­len­de dag i Mer­åker. En dag som bru­kes til sis­te inn­spurt før Lang­renns-Norge inntar byg­da.

Det har vært noen hektiske dager for NM-sjefen. Men Kvannli gleder seg, og drømmer om en folkefest av de sjeldne rundt skiløypene. Det er det bildet hun håper sitter igjen på netthinna til de besøkende etter siste løper har gått i mål søndag ettermiddag. Hvis en av de lokale skiheltene står igjen med en gullmedalje rundt halsen etter endt mesterskap vil det sette en ekstra spiss på det hele. Men likevel er det folkefesten hun har fremst i pannebrasken når hun snakker om hva som skal til for å arrangere et vellykket mesterskap.