Ferdig snakka:

Kamelslukerne – og hvorfor de har det bra

Kamelsluking, eller «Å svelge kameler». I dag betyr det, enkelt forklart, å akseptere noe ergerlig eller noe man er uenig i, for unngå oppstyr som potensielt kan gjøre det verre for deg senere.
TA Helg

Jeg vil hevde at det å sluke noen kameler er veien til hverdagslykke. I hvert fall de små kamelene. Det behøver nok ikke være tilfelle for alle, men for å sitere den mildt sagt døve VitaePro-reklamen: «Det funker for meg!». Det er mye mulig jeg slukte et par kameler ved å bruke en Vitaepro-reklame og bibelen i mitt forsøk på å fremme et poeng, da jeg ikke nødvendigvis tror på alt de hevder de er, men det betyr ikke at det ikke ligger mye klokskap der. I hvert fall i et av tilfellene.

Tilbake til hvordan dette uttrykket hjelper meg i min hverdag. Det gjør nettopp det fordi omgangskretsen min stort sett har en balanse i kamelslukingen. Det vil si: Vi sluker omtrent like mange, og like store. Særlig i parforhold er nok dette gjeldende. Gudene vet jeg kan være vanskelig å ha med å gjøre hvis jeg bestemmer meg for det, og jeg føler noe er rett eller urett. Alt fra små ting som «Hvor mye skal vi by på den leiligheten?», til kjempeviktige saker som en dommeravgjørelse i en fotballkamp kan få meg på bakbeina.