50 år siden Silja-forliset:

Skipsforliset som forandret alt

Tankskipet han jobbet på sank og kameraten så han aldri igjen. Verdalingen Roar Valseth (71) overlevde forliset som tok 20 liv.

Tøffe tak: – Det har vært mange tunge stunder. Jeg er takknemlig for at jeg berget livet, men tenker mye på dem som omkom, sier Roar Valseth, som jobbet på tankskipet «Silja» da det gikk ned 24. juli i 1969.  Foto: Harald Sæterøy

TA Helg

Han husker smellet klokken 04.15 som vekket ham fra nattesøvnen, og han husker at det var vått på gulvet i lugaren. Hvordan han kom seg opp, ut på dekk og i vannet før skipet sank, er borte fra minnet til Roar Valseth. Femti år er gått siden det norske oljetankskipet «Silja» kolliderte med et passasjerskip og sank i Middelhavet. Skipsforliset natt til 24. juli i 1969 endret livet til den unge skipsmaskinisten.