Frida valgte Inderøy

Hun kunne blitt prest både her og der, men teologistudent Frida Sofie Øyen (24) fra Røra lengter heim. I august starter hun som sokneprest i Inderøy.

Velkommen: Frida Sofie Øyen (24) er tilbake i sin barndoms kirke på Røra der hun ble døpt og konfirmert. I august starter hun som sokneprest i Inderøy. Kirkeverge John Halvor Berg benyttet anledningen til å overrekke både blomster og nøkler til den nye soknepresten da Trønder-Avisa fotograferte henne i Salberg kyrkje tidligere denne uka.   Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Fra kirkebakken skuer hun utover heimbygda. Der i et idyllisk, gult hus rett ved siden av E6, vokste hun opp, med to sett besteforeldre bare et steinkast unna. Og det var her i den 300-år gamle Salberg kyrkje hun ble døpt. Lite visste hun da hun som 15-åring bekreftet sitt løfte til Gud som konfirmant, om at hun som voksen skulle vende tilbake med en master i teologi for å bli sokneprest her. Nå blir hennes barndoms kirke én av sju kirker hun og Ottar Strand, den andre soknepresten i Inderøy, skal dele ansvaret for. Hvorvidt den gamle trekirken på Røra, som hun er så glad i, blir hennes hovedansvar, er ikke avklart i skrivende stund. At det hadde vært stas, legger 24-åringen imidlertid ikke skjul på, selv om hun er forsiktig når hun ordlegger seg.