130 år gammel fotoskatt fra Lierne skal fram i lyset

Foran et laken på en låvevegg fotograferte Lars Larsen Ingulfsvand ektepar, jegere, spedbarn, bønder og samer for over 130 år siden. Nå vil bygda hedre ham og fotoskattene han etterlot seg.

Sørsamer: Bildet skal er fra Namsskogan, eller Røyrvik og er tatt rundt 1905. Anna Benedikte Derga, Anne Marie Derga, Elen Kristine Jakobsdatter Derga, John Pedersen Derga, Peder Johnsen Derga, Peggy Johnsen Derga, Tilda Derga, Anna Sofie Steinfjell, John Andersen Steinfjell, John Johnsen Steinfjell og Ole Andersen Steinfjell. 

TA Helg

Noen små snøflekker dekker fortsatt stien ned mot den gamle stua. Leirbekken bruser av vår og sola skinner bak toppen av Blåfjell. Her, blant de gamle bjørketrærne, åpnet Lars Larsen Ingulfsvand fotobedrift i 1885. I dag er bildene hans den eldste samlingen blant fotografiene som eies av Trøndelag fylkeskommune, og er deponert på Levanger Fotomuseum.