Sorgen som aldri blir borte

Anne Mette Olsen Hjelde mistet sønnen i selvmord for tre år siden. Samfunnet forventer at hun burde komme seg videre. Men så enkelt er det ikke.

MÅ SNAKKES OM: Mange synes det er ubehagelig og vanskelig å snakke om selvmord. – Det blir fortsatt dysset bort. Jeg har tenkt på det noen ganger når noen spør om hvordan jeg har det. Tåler de egentlig svaret? undrer Anne Mette Olsen Hjelde som mistet sin sønn for tre år siden.  Foto: Privat

«Vi som er pårørende spør oss om og om igjen. Uten å finne et svar. Og samfunnet? Det vegrer seg for å snakke om det: Selvmordet.»

TA Helg

Det er folketomt på plassen utenfor Stiklestad Nasjonale Kulturhus. Dagen er regntung, høstlufta frisk. For noen uker siden markerte mamma Anne Mette og familien bursdagen for eldstesønnen Georg ikke langt fra der hun nå sitter. Han skulle fylt 32 år.