Frihet for forfulgte forfattere

Høsten 2014 gikk Levanger inn i Fribyordningen. Siden da har byen gitt trygghet og arbeidsrom for tre forfattere som er blitt forfulgt for sine meninger.

FRIBYFORFATTERE: F.v. Suzanne Ibrahim, fribyforfatter i Östersund og Levangers Gunel Movlud, Hafizullah Shahirati og Mamon Ali Jabari feirer Fribyen Levangers femårsjubileum. 

TA Helg

Det er etter stengetid på Levanger bibliotek når nye og gamle nordmenn finner seg til rette i stolrekkene foran den provisoriske scenen. Fribykoordinator Vivi-Ann Svensen Rotmo (bildet) ønsker velkommen til både til publikum og Levangers tre fribyforfattere så langt. Mamon Ali Jabari fra Syria var den første. Deretter kom Gunel Movlud fra Aserbajdsjan, hvis periode var over i 2018. Hun ble avløst av Hafizullah Shahirati fra Afghanistan.