Europas skamplett

To måneder som frivillige blant flyktninger på den greske øya Lesvos, har endret livene til Aud Steinsbekk (73) og Albert H. Collett (69). De skammer seg på Europas vegne.

HJELPER FARZAD: Afghanske Farzad var på flukt i åtte måneder med sine fem barn før han kom til Moria. Her er Aud og Albert sammen med ham og datteren til rektoren på skolen han driver, og som ekteparet hittil har samlet inn 35.000 kroner til.  Foto: Knut Bry

TA Helg

– Det er så hjerteskjærende at vi har politikere som mangler evnen til å sette seg inn situasjonen til flyktningene. Patriarkatet, kapitalismen og vanvittige religiøse- og politiske ledere burde vært tvangsplassert i flyktningleiren Moria. Det hadde holdt med desember og januar. Da tror jeg kanskje vi hadde fått noen andre politiske beslutninger. Det er flaut, og jeg føler skam. Slutt å snakke om migranter! Her er det ingen migranter, bare flyktninger.