Ferdig snakka:

Skamvittighetens år

Det lakker og lir mot en ende. Ikke så bokstavelig altså, men vi er igjen på slutten av året. 2019, hvor ble det av deg?
TA Helg

Det kan ha noe med alderen å gjøre, men går ikke årene veldig fort nå til dags? Jeg er innforstått med at ting speedes opp litt ekstra fordi vi har kommet inn i livets vante gang, der man litt klisjeaktig konstaterer at «dagene blir like og årene går». Jeg synes ikke det er lenge siden første juledag var verdens lengste dag, der ingenting skjedde og man ikke fikk røre seg av flekken. Det var barndommens verste dag, faktisk. Selv langt ut på 80-tallet var det helt uhørt å skulle finne på noe utenfor husets fire vegger på denne dagen. Nå rekker man ikke engang å si «julefrokost» før den beste og lateste dagen i året har gått over i historien. Så derfor føler jeg at det haster litt med å summere året som har vært. Før det er for seint liksom.