Bilder som vekker minner

Synnøve Segtnan (85) kan nok glemme ett og annet. Å se på historiske bilder, vekker imidlertid både latter og gode minner.

GLEDE: Synnøve Segtnans ansikt forteller alt. Hun har stor glede av å se på de historiske bildene i Minneboka sammen med hjelpepleier og frivilligkontakt Trine Aagesen Nordbotten og andre beboere ved Breidablikktunet i Levanger. – Det er sannelig mange artige bilder, sier 85-åringen. Latteren sitter løst, og kommentarene er mange fra den tidligere serveringsdamen på Backlund hotell.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Rundt dem på Breidablikktunet i Levanger ryddes jula bort for denne gang. I kroken av stua der Synnøve, Lillemor Berg (88) og Jan Nordbach (68) sitter sammen med hjelpepleier Trine Aagesen Nordbotten og blar i Minneboka, er det stille og fredelig. Rydding får være rydding så lenge denne stunda varer. Samlinga rundt de historiske bildene skal være et fredelig øyeblikk hvor sansestimulering og fellesskap bidrar til god helse og livskvalitet for beboere og ansatte.
– Her har vi Backlund, arbeidsplassen din, Synnøve, sier Trine mens hun holder boka slik at alle får se.
– Det har vært det ja, bekrefter 85-åringen.
Ansiktet hennes er et eneste stort smil.