Mannen bak Moan

Han arvet farens livsverk Magneten. Nå selger Arild Berg (55) kjøpesenteret, og bygger videre på sitt eget store prosjekt, bydelen Moan i Levanger, med flere leiligheter og større næringsareal.

NY BYDEL: Det har skjedd store forandringer på Moan siden familien Berg bygde kjøpesenteret Magneten. Dynamikken er en helt annen i dag. Og mer liv og høyere puls skal det bli i årene fremover, lover Arild Berg, majoritetseier i Berg Eiendom Levanger AS.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Arild Berg syntes det var godt å kunne slippe nyheten i forrige uke. Som styreleder og majoritetseier i Berg Eiendom Levanger AS, bekreftet han at fire datterselskap nå legges ut for salg, deriblant BE Moafjæra 14 AS som er identisk med kjøpesenteret Magneten.
– Det var ikke noe godt å gå og bære på det, for det er nå slik at du gjerne vil fortelle det til dem rundt deg før de får høre det fra andre, sier Arild Berg og serverer kaffe og frukt mens regnet pisker mot ruta.
Utsikten mot Eidsbotn er ikke like bra i dag som på en godværsdag, men Arild fascineres av ruskeværet også. Likevel viser han bilder han har fått tilsendt fra folk som har kjøpt seg leilighet på Moan, rosa horisont over stille vatn.
– Vakkert ja! konstatere han som har sørget for at området i dag er blitt en bydel der folk både kan bo, handle, spise, jobbe, trene og rekreere.