Firbente humørspredere

Når Mia (10) og Branca (5) kommer på besøk, stiger stemningen på dagtilbudet ved Levanger Bo- og Aktivitetssenter.

KOSELIG: Anne Turid Berg (76) er en av dem som setter stor pris på møtet med hundene når Solaug Flenstad (66) og mannen Kristian kommer til dagsenteret. – Jeg har bare én arm som fungerer, men det går så fint å gi dem godbiter og klappe dem likevel. Jeg er ikke vant med hund fra før, men det er så koselig når de kommer, sier Anne Turid. Til jul i fjor broderte hun håndduk til Mia. – Rørende, og så flott det var, skryter Solaug. Her er det Branca som hilser på 76-åringen.  Foto: Johan Arnt Nesgård

TA Helg

Pelsen er nyklippet siden sist de var her. Det er likevel ikke vanskelig å se hvem som kommer inn døra iført «gensere» og Røde Kors-skjerf. De hjemmeboende pensjonistene på dagtilbudet, alle kvinner i sin beste alder, sitter på rekke og rad, klare til å hilse på besøkshundene. Gjensynsgleden er stor både hos to- og firbente. Det er to uker siden de sist møttes.